keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tokossa aarteen metsästystä

Espoossa ripsi vettä, ja hieman skeptisenä suuntasin toko-treeneihin. Mutta onneksi sade loppui oikeastaan kun saavuin paikalle ja tämän jälkeen saatiin nauttia kauniista kesäillan aurinkoisesta säästä.

Tänään pääsin jälleen nauttimaan koiraharrastuksen hyvistä puolista. Ozzyn kanssa aikoinaan tein elämäni ensimmäisen ruudun, ja Mörkön kanssa tehtiin tänään elämäni ensimmäinen "tunnari" :) Tunnistusnoutoahan tuo ei vielä muistuttanut lainkaan, piilotettiin yksi mun käsissä käynyt kapula nurmikkoon ja lähetin Mörkön oma -käskyllä hakemaan kapulaa. Ensimmäisellä kerralla Mörköltä meni homman idea täysin ohitse, joten Erja näytti kapulaa uudestaan ennen kuin piilotti sen taas heinien joukkoon. Tällä kertaa Mörkö meni tämän heinäalueen lähettyville, alkoi haistelemaan aluetta ja kapulan löydettyään otti sen suuhun ja toi itseensä tyytyväisenä sen minulle. Vitsit kun pieni koira osasi olla itsestään ylpeä, aivan kuten omistajakin on ylpeä pienestä koirasta :)

Teimme häiriöseuraamista niin että käytännössä koira seurasi 5m ja teki täyskäännöksen. Tämä sujui oikein mainiosti, eikä Mörkö välittänyt ollenkaan ohittavista koirista, ei silloin kun Mörkö seurasi tai kun muut seuruuttivat koiransa ohitse. Hyvä harjoitus, joskin mentiin koko ajan Mörkön osaamisen ylärajoilla.

Joutoaikana esittelin Mörkölle tolpan kiertämistä. Muutaman toiston jälkeen Mörkö pääsi juttuun kiinni ja teki mukavia tolpan kiertoja parista metristä lähetettynä. Tämä on oikeastaan aika erinomainen lämmittelyliikekin, pitää ottaa kuvioon myös agility-treeneissä.  Kiva temppu mistä on toivottavasti apua jatkossa luoksetulon stoppeja opettaessa. Toki tarvitsee vielä paljon vahvistamista ja lähetysmatkaa pitää kasvattaa vielä metrejä.

Seuraavaksi oli tarkoitus harjoitella kisamaista treeniä kolmella eri liikkeellä ja treenata samalla myös liikkeiden välejä. Koska Mörkö ei vielä osaa oikeastaan mitään muuta kuin luoksetulon kokonaisena liikkeenä, niin pääti ottaa tämän yhdeksi liikkeeksi. Mietin hetken aikaa kannattaako ottaa seuraamista ollenkaan, ja päädyin lopulta jättämään seuraamisen väliin koska Mörkö oli jo tehnyt seuraamista äskeisessä harjoituksessa oman osaamisensa rajoilla. Joten päätin ottaa sen sijaan liikkeestä maahan. Sovittiin että Erja käskyttää alun ja lopun teen omaan tahtiin. Parin metrin seuraamisen jälkeen pysähdyin ja pyysin Mörköä maahan. Suoritus saisi olla nopeampi ja koira voisi olla hieman lähempänä minua sivusuunnassa. Ihan hvyä suoritus kuitenkin kun en ole tuollaista ikinä tehnyt. Loppuun otin noudon käskytettynä, tarkoitus oli palautuksessa palkata lelulla. Mörkö lähti lujaa kapulalle ja palautus oli myös vauhdikkaalla laukalla. Mutta Mörköpä ei halunnutkaan vaihtaa kapulaa leluun, joten palkkasin suullisilla kehuilla ja nameilla. Hassu kaveri :)

Viimeiseksi liikkeeksi Erja oli valinnut ruudun, tämäkin uusi juttu meille. Pidin Mörköstä kiinni kun Erja vei makupalalautasen ruutuun. Sinnehän Mörkö käskystä lähti, ja lujaa menikin! Hieman ruudun etunauha häiritsi fokusta ja Mörkö jäi etsimään namia ruudun etupuoliskolta. Uusinnalla sama juttu, mutta löytyi ne makupalatkin viimein. Ruutuun juoksemisia siis tulevaisuudessa ja paljon.

Monipuoliset treenit siis. Takaisin kotio ajaessa mietin miten hienoa olisi päästä heti työstämään noita voittajaluokan asioita, mutta pakko malttaa mieleni ja painottaa edelleen perusteisiin. Sivulletulon paikkaa pitää vielä painottaa ja seuraaminen on kaukana valmiista. Sitten kun nämä on kunnossa niin onkin helppo rakentaa seuraavat taidot näiden perusteiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti