perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pihatokoilut

Keskiviikon tokosta innostuneena piti tänään käydä pihalla hieman tokoilemassa :) Whitesnake soitti taustalla This is love :a ja kyllä mä vaan olen niin rakastunut tuohon Mörköläiseen <3 Mikäs livemusiikin tahdittamana on treenata.

Aloitettiin liikkeestä seisomisella. Aikaisemmin olen itse peruuttanut ja pyytänyt Mörköä pysähtymään ja heittänyt tästä namin taakse. Kestoa ollaan treenattu ihan sillä että olen Mörkön kanssa kävellyt samaan suuntaan ja pyytänyt seis ja palkannut kädestä suuhun. Keskiviikon treeneissa kouluttaja oli sitä mieltä että voisin alkaa kävelemään Mörkön kanssa samaan suuntaan ja palkata siitä taakse päin hyvästä pysähdyksestä. Tätä välillä niin että pysähdyn ja myös niin että jatkan matkaani. Muutamia toistoja tein kaikilla variaatioilla, mutta uusin versio ei tuntunut hyvältä. En tokikaan luovuta kerrasta, mutta pitää varmistaa jatkossa että oma tsemppi on parempi jotta saa koirankin paremmin mukaan. Ihan hyviä pysähdyksiä Mörkö teki kuitenkin.

Halusin vahvistaa odottamista ja luoksetuloa, kun treeneissä Mörkö varasti sekä sekoili sivulle tulossa. Nyt palkkailin sekä lyhyeltä että täydeltä matkalta Mörkön odottamista. Nyt ei kertaakaan peppu noussut, vaikka selkeästi Mörkön ryhti painuu kasaan kun se odottaa lupaa lähteä. Yhden kerran kutsuin Mörkön luokse ja päätin samalla mitä tapahtuu pelkällä "luokse"-kutsulla. Aikaisemmin kun olen varmistanut sivulle tuloa vielä erillisellä sivu-käskyllä. Mörkö lähti laukalla luokse, ja tuli hienosti sivulle saakka! Ilman mitään ylimääräisiä käskyjä tai käsiapuja. Hienoa, taitaa olla ensimmäinen "kisavalmis" liike meillä.

Loppuun tein seuraamista. Ensin imuttamalla kaarevia uria ja ympyröitä molempiin suuntiin. Sitten niin että kävelin epämääräisesti sinne tänne ja aina kun Mörkö oli oikealla kohdalla naks + nami. Loppuun myös muutama liikkeestä pysähdys, eli liikkeestä istuminen. Tätä en ole ollenkaan treenannut Mörkön kanssa, joten luonnollisesti tarvitsi lisäkäskyn tähän. Positiivista oli se, ettei Mörkö ottanut etäisyyttä istuessaan ja istumisen asento oli suora. Hyvä tuosta seuraamisesta tulee, kunhan nyt vain maltan työstää tuota hissun kissun eteen päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti