tiistai 18. kesäkuuta 2013

Huonot, mutta opettavaiset treenit

Oma fyysinen olotila on ollut vähintäänkin "huono", mutta iltaan kohtaan fiilis parani. Joten päätin mennä treenaamaan Mörkön kanssa kauden viimeisiin agilitytreeneihin - ihan kevyesti vain. VIRHE! Täten lupaan ja vannon, etten enää ikinä treenaa Mörkön (tai mieluummin minkään koiran kanssa) jos olen tulossa sairaaksi tai en ole kunnossa!

Mörköläinen vaistoaa olotilani aivan liian hyvin ja herkkänä koirana reakoi todella voimakkaasti - mikä tällä kertaa tarkoitti epävarmasti ja häntä alhaalla hiipivää koiraa joka ei halunnut tehdä missään muodossa yhteistyötä. Kolme estettä kerettiin ottaa (putki - hyppy - rengas) ja homma räjähti täysin käteen. Mörkö suoritti renkaan kerta toisensa jälkeen väärin, multa paloi pinna ja lopulta kaikki yhteistyön avaimet hävisivät - ihan muutamassa sekunnissa. Niinpä katsoin parhaimmaksi toivotella hyvät kesät treeniryhmälle ja lähdettiin jäähyllä kävelemään. Kun ei tuosta tilanteesta vain olisi tullut mitään hyvää.

"Jäähyn" aikana päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista kiinni ja käydä vielä uudestaan itsekseni tekemässä jotain kivaa. Oma fiiliskin oli paljon parempi ja Mörkökin oli normaali oma itsensä. Aloitettiin puomin alastulolla, kolme toistoa kummaltakin puolelta ja homma meni just niin kuin pitääkin.

Jostain syystä Mörkö tarjosi tosi paljon keinua, joten vaikken ole ajatellutkaan puomia työstäessä tehdä keinua samanaikaisesti niin tehtiin pari toistoa keinua. Mörkö suoritti keinun vauhdilla painellen aina alastulokontaktille saakka odottamaan keinun alasmenoa. Aivan huippua!

Loppuun päätin vielä ottaa tämän päivän murheenkryyniä, rengasta. Useita toistoja molemmin puolin, ja lopulta myös takaaleikkauksella. Mörkön lähetin aina Cesar-purkille, jotta motivaatio on varmasti kohillaan. Olihan se, ja saatiin monta hyvää toistoa.

Loppujen lopuksi siis ihan kiva fiilis kotiin mennessä, vaikkei treenit itsessään olleet hyvät. Olen tyytyväinen siitä että tunnistin tarpeeksi aikaisin oman tunnetasoni ja osasin viheltää pilliin tarpeeksi aikaisin (laittaen itseni jäähylle). Olen myös tyytyväinen että sain kaikesta huolimatta rakennettua hyvä fiiliksen treenit. Täytyy toivoa että Mörkölle jäi yhtä hyvät fiilikset kuin itsellenikin. Joka tapauksessa on pakko mennä käymään itsekseen hallilla juhannuksena, koska heti juhannuksen jälkeen on kisat. Enkä halua mennä kisoihin tuntien itseni epävarmaksi, sillä en tähän hetkeen tarvitse epäonnistumisia (ainakaan pujottelun kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti