tiistai 4. kesäkuuta 2013

Tekniikkatreenit

Lämmintä on pitänyt, joten onneksi treenien aikaan aurinko möllötti kevyen pilviverhon takana ja tuulikin mukavasti kutitteli. Treeneistä tuli siis sääolosuhteiden puolesta inhimilliset. Kuumuudesta johtuen meille oli suunniteltu kolmen eri ohjaustekniikan treenit, pitkillä viilentely tauoilla.

Aloitin Mörkön kanssa välistä vedoilla. Putkelta vauhti ja ensin niin että esteet suoritettiin takaa ohjaajaan päin. Sitten sama mutta ohjaajasta pois päin. Vielä kaksi samanlaista toistoa vastapäivään. Meni ihan ok, mutta näitä pitää jaksaa treenata vielä lisää. Niin herkästi ohjaan Mörkön hypyn taakse kun pitäisi saada se tulemaan välistä.

Tauon jälkeen työstin sylkkäriä. Koira istumaan suoran putken toiseen päähän. Toisessa päässä kutsuin koiraa ja sylkkärillä käänsin koiran putken suuntaiselle hyppy - rengas - hyppy suoralle. Oikein hyvää treeniä myös irtoamiselle, kun viimeisen hypyn takana oli namipalkka. Sama myös toisin päin, Mörkö hyppy - rengas - hyppy suoran päähän, kutsun luokse ja ohjaan sylkkärillä putkeen. Tässäkin pääsi erinomaisesti harjoittelemaan toista asiaa saman aikaisesti, nimittäin vahvistamaan lähdössä pysymistä. Enpä ole tainnut aiemmin kutsuakaan Mörköä kolmen esteen takaa, mutta hyvin Mörköläinen pysyi lähdössä.

Taas tauko viilennyspyyhkeen sisällä, minkä jälkeen vuorossa pois päin kääntö. Tämä olikin itselleni näemmä vaikeaa, joten ensin treenattiin pelkällä putkella. Otettiin vauhtia putken sivusta ja putken päässä pois päin käännöllä koira putkeen ja kouluttaja palkkasi. Parin toiston jälkeen otettiin putken suuntaiset hypyt mukaan ja nyt onnistui pois päin kääntö putkeen heti ensimmäisellä yrittämällä. Tosin johtui varmaan pitkälti siitä että Mörkö tiesi jo että putkeen on kannattavaa mennä. Tämäkin treenilistalle.

Seuraavaksi siirryttiin sisälle, sillä halusin ottaa kaksi helppoa toistoa pujottelulla. Minulle selvisi tänään, että ulkona olevat pujottelut ovat vanhan standardin mukaisia ja nykyään keppien välit eivät ole niin tiukat kuin noissa pujotteluissa. Edellisen kerran tein treenit näillä vanhoilla pujotteluilla, ja vaikka kaikki menikin hyvin niin halusin varmistaa helpoilla toistoilla virallista pujottelua. Kaksi toistoa, yksi molemmin puolin. Mun mielestä Mörkö oli jotenkin hidas mutta kouluttaja tuli kehumaan että Mörkön vauhti on kasvanut paljon sitten huhtikuun alun. Uskottava se vaan on, ehkä omat kriteerini ovat kasvaneet myös.

Pujottelulaskuri on nyt 129/155 (=83,2%).

Aivan loppuun otettiin pelkkää puomin alastulokontaktia. Mörkö hakeutuu 2on2ofiin hyvin ja lähtikin joka kerta luvalla liikkeelle. Vauhtia saisi olla tässäkin lisää, mutta eiköhän sitä tule kunhan saadaan koiralle target-ajatus päähän. Eli nyt saman tyyppisiä toistoja reilusti ennen tehtävän vaikeuttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti