sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Mörkö 2 x Lägi

Jari Suomalaisen ratoja tarjolla. Jee, näistä mä tykkään :) Agilityradan rakentamista katsellessa kyllä mietin että aikoimoista pyöritystä... ja rataantutustuminen tuntui loppuvan kesken. Hieman epämiellyttävän tunteen kanssa koira mukaan ja omaan suoritukseen valmistautumaan. Pakko vaan mennä suunnittelemallani tavalla, vaikka olikin fiilis ettei suunnitelma ole aivan loppuunsa hiottu.

Alkuun tein japanilaisen etten vahingossakaan törkkää koiraa väärälle puolelle hyppyä. Ihan hyvin onnistui ensimmäiseksi kerraksi, mutta olisihan ajoitus voinut olla herkempi ja siten säästää pari laukka-askelta. Jostain syystä en muista laisinkaan puomin suoritusta. Pujotteluun päätin viedä vasemmalta ja ottaa Mörkö siitä sujuvasti mukaan radan jatkuessa 90 astetta oikealle. Mutta, mutta... olen koko viikon vahvistanut Mörkön ajastusta eteen pujottelussa niin ristiinhän me juostiin. Pienen säädön jälkeen päästiin jatkamaan matkaa ja NOLLAna maaliin. En ollut uskoa että tehtiin alta ihanneajan ja vieläpä reilusti. Lopputuloksissa olimme jopa kolmansia (23 osallistujaa). Hurjan hieno Mörköläinen!




Hyppyrata oli lyhin kisarata ikinä. Kaikkinensta 15 estettä ja 111 metriä. Ei mitään kummallista, tarkkana sai kuitenkin olla. Tulokset yllättivät miten vähän nollia radalta lopulta tuli. Meillä puhdas rata alla toiseksi viimeiseen esteeseen saakka, jolle oli tarkoitus tehdä japanilainen. En ole koskaan tehnyt japsia noin reippaassa vauhdissa ja jostain syystä tuli rimakauhu ja päätinkin tehdä pakkovalssin. Siis mitä ihmettä? Rimakauhu siitä että teen jotain ensimmäistä kertaa kisoissa ja sen takia hannaan ja jätän tekemättä jotta asia pysyy "en ole koskaan" -listalla? Mieluummin reilu yritys ja hylky kuin hannaus ja hylky. Meinaan hylkyhän siitä tuli. Ei sen takia ettei pakkovalssi olisi ollut kohdallaan, olin rataan tutustuessa miettinyt sitäkin vaihtoehtoa. Hylky sen takia että Mökrö lukee ohjaukseni aivan väärin. Olen useamman kerran ollut liian hätäinen oman ohjaukseni ajoituksen suhteen ja kääntänyt rintamasuuntaani liian ajoissa niin että Mörkö on lukenut aivan oikein ja hypännyt esteen väärään suuntaan. Tällä kertaa en kerennyt kuin merkata pakkovalssin kun Mörkö livahti jo hypyn väärään suuntaan.



Lopputulemana kaksi treenattavaa asiaa treenattavaksi ennen SMiä::
- pakkovalssi ja varsinkin merkkaukseen tuleminen. Nämä on vain saatava toimimaan. Siitäkin huolimatta etten tykkää tehdä pakkovalsseja koska ne ovat meille hitaita.
- japanilainan kovasta vauhdista. Tehokas ohjaus jolla vältän pakkovalssin ongelmat, kunhan vain tulen itse niin sinuksi ohjauksen kanssa että uskalla sitä käyttää kisoissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti