sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Maaseutumatkailua Forssassa agilityn viemänä - SM nollat kasassa!

En kovinkaan usein viitsi lähteä puolta tuntia kauemmaksi agilityn takia. Toki nykyään kun yhtenä päivänä on useita startteja niin kynnys lähteä kauemmaksi voisi olla pienempi... mutta kun ei ole. Myönnän, olen laiska. Haluan tehdä viikonloppuisin muutakin kuin notkua kentän laidalla.

Nyt sattui niin hyvä tuuri että saimme kutsun sukulaisen mökille Tammelassa ja kun samana päivänä oli Forssassa kolme starttia ja kun Mörköltä puuttuivat edelleen kaksi tarvittavaa SM-nollaa niin päätin samalla reissulla mennä kisaamaan. Onneksi kisat olivat mukavan pienet ja sitä myöten nopeat niin kerettiin ihan kivasti mökilläkin viettämään aikaa kisojen jälkeen :)

Tuomarina Salme Mujunen. Kaikilla kolmella radalla oli vain suoria putkia. Mitä mainiointa itsetunnon kasvatusta Mörkölle! Ensimmäisen radan tuloslistaa katsellessa kuulin monen pohtivat kuinka vähän nollia tuli niinkin helpolle radalle. Itse pohdiskelin aivan samaa, kun ihmettelin ja ihastelin Mörkön kolmatta sijaa. Ensimmäiseltä radalta himoittu nolla. Ja palkintopallilla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015!



Toisella radalla teemana vinot hypyt. Tällä radalla enemmän puhtaita ratoja, mutta myös älyttömästi hylkyjä. Itse päätin mokata muuten puhtaan radan ohjaamalla viimeisen hypyn ohitse... Jälkikäteen pohdin että pidin radan loppua putki - hyppy niin itsestään selvänä etten tainnut kertaakaan kävellä oikeasti rataa viimeiselle esteelle saakka. Tulipahan opittua että rata pitää AINA käydä läpi este esteeltä, oli loppu kuinka ilmeinen tahansa. Toiselta radalta tuloksena 5. (Vauva vei kuvaajan kädet tämän radan aikana.)

Viimeisellä radalla ei muuta ihmeellistä kuin pujotteluun meno. Ohjatako koira pujotteluun vasemmalta jolloin radan jatkuminen on loogisempaa vai viedäkö varmasti oikealta jolloin radan jatkamisen kanssa sai tehdä temppuja? Nolla mielessäni päätin ottaa varman mutta hitaamman ohajuksen ja se kannatti - nolla tuli ja sitä myöten menolippu SM-kisoihin! :D


Harvinaista herkkua :D

Oli kyllä väsynyttä ohjaajaa ja koiraa kolmen startin ja auringon pahteessa vietetyn kisapäivän jälkeen. Mörkö teki hyvällä työmoraalilla töitä, eikä antanut kuumuuden haitata. Radat olivat tosi juostavia, mutta siitäkin huolimatta pitää olla tyytyväinen 3,8m/s, 4.0m/s ja 4.1m/s etenemiin. Koulutuksellisesti erinomainen juttu saada Mörkölle ja minulle tuntumaa nopeista etenemistä, niin ehkä tulevaisuudessa vastaavat etenemät eivät huimaa turhaan päätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti