torstai 8. toukokuuta 2014

Riitta Korrin koulutuksessa

Kaverini ollessa estynyt menemään Riitta Korrin koulutukseen, niin otin tarjotun paikan ilomielin vastaan. Vaikka ei reilussa viikossa ihmeitä tehdä enää kisojen suhteen, niin ainakin Mörkö pääsee treenaamaan uuteen paikkaan. Toiveissa tietenkin myös saada viime hetken hyviä vinkkejä.

Olin valinnut Mörköläiselle liikkeiksi seuraaminen ja erityisesti käännökset. Hyppy, siinä lähinnä uuden hypyn näkeminen. Nouto ja varsinkin noudon palautusvauhti. Aikaa puoli tuntia, mikä meni yllättävänkin nopeasti.

Seuraamisessa saatiin kiitosta hyvästä vauhdista. Oikealle käännökset olivat kuulemma ihan hyviä. Onko harjoitukset kuitenkin auttaneet? Täyskäännöksissä kokeiltiin muutamaa eri vauhtia ja askellusta, ja löytyihän sieltä vähiten kamala variaatio. Treenivinkeiksi saatiin jatkaa nykyisiä harjoituksia (palkka, palkka, palkka) sekä opettaa temppuna koira kiertämään ihmisen ympäri mahdollisimman tiiviisti. Ei mitenkään turha harjoitus, sillä siitä on hyötyä myös rally-tokon puolella.

Hyppy oli eri värinen ja hieman eri näköinen, hyvä niin. Mörkö ei ollut ainakaan empiväinen hypyn suhteen, vaan yritti moneen kertaan karata hypylle. Hyvä näin, täytyy vain olla tarkkana kisoissa etten vahingossa päästä Mörköä hypylle.

Nouto tehtiin vauhtinoutona, tarkoituksena näyttää palautus. Mutta mitä teki Mörkö! Meni laukalla, ja palasi laukalla. Ensimmäistä kertaa ikinä! Tämän jälkeen tehtiin vielä kaksi harjoitusta niin, että heitin ensin itse kapulan ja tämän jälkeen Riitta viskasi kapulan vielä kauemmaksi. Mörkö laukkasi innoissaan kapulalle ja palautti todella hyvin. Toisella kertaa Mörkö hukkasi kapulan hetkeksi, mutta ratkoi ongelman itsekseen ja selkeästi ilahtui kun löysi kapulan :)

Koska aikaa oli, niin pyysin Riitan vielä liikkuroivan luoksetulon. Ei mitään ongelmaa, Mörkö tuli sivulle saakka hyvällä vauhdilla. En usko Mörkön häiriintyvän liikkurista, mutta minun pitää olla tarkkana ja muistaa odottaa liikkeen loppumista... nytkin meinasin vapauttaa Mörkön liian aikaisin.

Fiilikset paranivat kummasti kisoja ajatellen. Ei edelleenkään olla keretty kokonaisuuksia tai palkkaamattomuutta harjoitella niin paljon kuin itse olisin halunnut. Taidollisesti ollaan kuitenkin hyvällä tasolla.

Surulliseksi vetää taas se, että Tico on kipeä :( Otus vietti illan eläinlääkärissä tiputuksessa ja pahoinvoinnin estolääkkeen saannista huolimatta Ticolla on edelleen selkeästi huono olo. Kävi se joku hetken sitten itsekseen juomassa, mutta toisaalta recovery-vesi ei taas kelvannut äsken ollenkaan. Selkeää syytä ei tällä kertaa (eikä edellisilläkään kerroilla) löytynyt. Vatsa kipeä, oksentelee ja kuivuu. Aiemmin selvinnyt tilanteesta nesteytyksellä ja antibiootilla (varmuuden vuoksi, vaikkei verikokeista mitään järkevää syytä löytynytkään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti