lauantai 17. toukokuuta 2014

ALO2

Tänään se sitten oli, pelätty mutta odotettu päivä milloin startataan Mörkön kanssa virallisesti tokossa. Rally-tokokisoista oppineena vein Mörkön kisapaikalle hyvissä ajoin ja kierrettiin kehäkin kun se oli kerran mahdollista. Mörkö vaikutti sopivasti virittyneeltä, oli hetkessä valmis toimintaan mutta pystyi myös istumaan rennosti sylissäni omaa vuoroamme odotellessa.

Olen valtavan tyytyväinen suoritukseemme. Ensinnäkään itseäni ei pahemmin jännittänyt, mitä nyt seuraamisessa havaitsin kulkevani liian nopeaan. Mörkö suoriutui tehtävisä niin hyvin kuin olin olettanutkin ja treenattavien listalle jäi jokseenkin ne asiat joiden olin uumoillutkin olevan meidän heikoimpia asioita. Näihin voidaan listata koemaiset suoritukset, pitkäkestoisimmat suoritukset, palkkaamattomuus ja useamman liikkeen peräkkäin tekeminen.

Numeroina koe meni näin:

  • Luoksepäästävyys 10
  • Paikalla makaaminen 9 -> Mörkön kontakti herpaantui (ohikulkijoihin) juuri kun oltiin saatu "käsky", joten kaksoinkäsky maahanmenossa. Muuten hyvä paikallaolo, vaikken ole tainnut ikinä edes tehdä 2min paikallaoloa. Vierestä lähtenyt koira kiinnosti kovasti, mutta suuresta mielenkiinnosta huolimatta Mörkö muisti tehtävänsä.
  • Seuraaminen kytkettynä 8 - oikein Mörkömäinen suoritus. Väljyyttä oikealle käännöksessä kuten täyskäännöksessä. Hyvät perusasennot.
  • Seuraaminen taluttimetta 5 - kaameaa räpellystä. Mörköstä näki selkeästi Suuren Hämmennyksen että missä palkka tai leikki. Usealla lisäkäskyllä kuitenkin yllätyksekseni edes jossain määrin hyväksytty suoritus.
  • Maahanmeno 0 - Valmistelevan osuuden seuraaminen jälleen kaameaa jätättämistä ja maahanmenon sijaan istuminen. Tämä on yksi Mörkön vahvimpia liikkeitä. Taitaa mennä hämmennyksen ja epävarmuuden piikkiin.
  • Luoksetulo 9 - Mörkö jäi hyvin, tuli lujaa ja olin tyytyväinen nähdessäni koiran olevan kontaktissa sivullani.... kunnes kuulin yleisöstä jonkun "kuiskaavan" "voi ei, se jäi seisomaan". Katsoin kunnolla sivulleni ja todentotta, siellähän Mörkö oli seisomassa oikeassa paikassa. Lisäkäsky siis perusasennosta.
  • Seisominen 10 - Viikolla eniten päänvaivaa aiheuttanut liike. Näemmä se mitä vahvistaa niin sitä myös saa. Luoksetulo toimi hyvin nollaavana liikkeenä ja Mörkö suoriutui seisomisesta oikein mallikelpoisesti.
  • Hyppy 9,5 - Muistin käskyttää 'odota' heti kun Mörkö oli istunut viereeni. Lähti hyin hypylle, jäi seisomaan vinosti esteen taakse mistä vähennys.
  • Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 147 -> II-tulos

Jäi todella hyvä mieli kokeesta. En ole ollenkaan huolestunut etteikö himoittua I-tulosta saada aikaiseksi kunhan hieman enemmän viilaamme kokonaisuutta kasaan. Joku saattaa ihmetellä miksi lähdin tietoisesti kilpailuihin keskeneräisen koiran kanssa. Pekka Korria lainatakseni - ei voi tietää todellista tasoa kuin kisaamalla. Olisin voinut ihan hyvin myös odottaa syksyyn kisaamisen kanssa. Tällä kertaa en odottanut, heti alkuvuodesta kalenteriin merkattu oman seuran järjestämä koe rauhalliseksi tiedetyllä kentällä vei voiton. Hyvä niin, nythän tiedän mitä meidän tulee treenata ja mihin kiinnittää huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti