keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Arki jatkaa kulkuaan...

Vaikken olekaan treenipäiväkirjaa päivitellyt viikkoon niin ollaan me kuitenkin treenailtu. Ei vain ole jaksanut olla "sosiaalinen" kun jotenkin sitä kuitenkin on tullut tarvottua viikko puurossa. Onneksi on nämä muut karvanaamat, niin arki on jatkanut kulkuaan. Viikonloppu tuli kuitenkin hyvään paikkaan, en ole yhtään varma olisiko keskittymiskykyä riittänyt Ticon menetyksen jälkeen työn tekoon. Huonosta valmistautumisesta huolimatta kävin juoksemassa lauantaina HCRssä 21.1km - Ticon muistojuoksu. Alussa suretti, seitsemän kilometrin kohdalla loppui ahdistus (vaikka melkein heti tämän jälkeen juostiin eläinlehdon ohitse) ja 16 kilometrin kohdalla enää oikeastaan ketutti että miten taas löydän itseni kiduttamasta kahta tuntia. Juokseminen teki kuitenkin todella hyvää, sai vaihdettua näkökulmaa tapahtuneeseen. Olen hyväksynyt, että näin oli Ticolle parhainta.

Sitten niitä treenejä...

Sunnuntai

Meidän kesäkauden treenit pyörähtivät tuttuun tapaan käyntiin Erja Niutasen opissa Riihimäellä. Treenattiin kehään tuloa (super) sekä liikkeiden välejä. Kuten arvasinkin useamman liikkeen tekeminen putkeen saa Mörkön hieman epävarmaksi. Näiti olisi treenattu jos kynsivammaa ei olisi sattunut... Nyt ei ole treenattu ja näillä taidoilla mennään lauantaina katsomaan miten kisoissa menee.

Tehtiin yksittäisenä liikkeenä hyppyä, seuraamista ja luoksetulo. Hyppy on haasteellinen tällä hetkellä: joko Mörkö karkaa hypylle tai sitten se ei lähde käskystä. Hypyn kanssa hinkattiin liikkeen aloitusta liikkuroituna moneen kertaan ja nyt täytyy vain muistaa että käskytän 'odota' kun Mörkö on sivulla ja osoitan olevani valmis jotenkin muuten kuin suullisesti. Seuraaminen olisi voinut olla parempaakin. Luoksetulo oli hyvä.

Tauon jälkeen tehtiin hyvän mielen treeninä tunnarin alkeisharjoitusta sekä ruutua. Koska en ole sitten viime kesän tehnyt yhtään tunnarin tapaistakaan, päätettiin piilottaa kapula ruohikkoon. Valmistelu ja koiran lähetys kapulalle. Mörkö eteni noin puoleen väliin, haisteli maata ja kääntyi katsomaan minua. Päätin olla hiljaa, ja se kannatti sillä hetken päästä Mörkö jatkoi haistelua ja pitkän työskentelyn jälkeen viimein löysi kapulan. Hiemanko oli itseensä tyytyväinen leijona kun se lähti laukalla (!) tuomaan kapulaa takaisin minulle.

Ruutuun lähettäminen tehtiin täydeltä matkalta niin että kouluttaja vei targetin ruutuun. Sinnehän Mörkö paineli, loikkasi näyttävästi mennessään ruutunauhan ylitse :)


Maanatai

Jälleen toko-treeneissä, tällä kertaa Kompassilla. Muiden treenatessa liikkestä istumista päätin muistutella Mörkölle liikkeestä seisomista. Harmittaa, kun tämä liike oli niin vahva jo yhdessä vaiheessa. Sitten aloin keskittymään muihin liikkeisiin ja nyt liikkeestä seis on ehdottomasti se heikoin lenkki. Todennäköinen 0 pistettä kisoista... Tein mahdollisimman monipuolisesti varioituja pysäytyksiä toivoen että tämä vielä loksahtaisi kohdilleen.

Hyppy oli myös ohjelmistossa. Onneksi. Onneksi meillä oli mahdollisuus treenata hyppyä kolmen erinäköisen esteen kanssa. Järkytyksekseni havahduin siihen, että jos hypyssä on kaksi lautaa (20cm) niin Mörkö menee ongelmitta yli. Jos korkeutta onkin 30cm niin Mörkö ei hyppäkään... kait sitä jännittää hypätä "tuntemattomaan". Niinpä treeneissä tein ensin niin että juoksin Mörkön vieressä hypyn ohi, jotta sain omalla liikkeellä vahvistettua Mörkön uskoa hyppyyn. Tämän jälkeen useita toistoja vielä targetille. Voi argh, tätä ei olisi tarvittu nyt tähän!


Keskiviikko

Agilitytreeneissä rakennettiin itse rata kouluttajan ollessa kouluttajakokouksessa. Rakentaminen ei sujunut ihan toivotusti ja lopputulos oli aika kaukana piirretystä. Itseäni alkoi nyppimään koko homma joten lähdin kunnon lämmittelylenkille.

Hallilla palattuani tein ensimmäiseksi toko-hyppyä. Jälleen sain muistutuksen että muista sanoa sivu - odota, muuten Mörkö meni jo. Ei minkäänlaista ongelmaa Mörköllä mennä 30cm esteen ylitse. Pari toistoa ilman targettia, palkkasin esteen taakse. Muutama myös targetille, ihan varmuuden vuoksi. Huomattavasti helpottuneempi olo itsellä hypyn suhteen, vaikken vielä huokaisekaan ennen kuin kilpailut ovat ohitse.

Omatoimisesta puomia targetille (ok) sekä pujottelua (ei ok) itsenäisesti. Pujottelun kanssa olen luultaasti edennyt liian nopeasti tai palkannut Mörkön mielestä liian huonosti sillä pujottelu ei vain onnistunut. Niinpä tein muutaman toiston targetille, ja olipa kiva nähdä Mörkömäisen reipasta pujottelua! Täytyy hieman miettiä miten edetä pujottelun ja targetin kanssa, mutta selkeästi Mörkö kaipaa nyt motivaatiota pujotteluun.

Välissä taas kunnon lenkki.

Lopuksi tein itsenäisesti radan vapauduttua keinua minipöydältä. Otin viitisen toistoa samalla vaikeustasolla kuin viimeksikin. Haluaisin Mörkön menevän paremmalla innolla keinun kontaktille ennen kuin kokeillaan keinua ilman pöytäapua. Vaisuuteen saattaa kyllä vaikuttaa oma hiukan matala mielialani. Vaikka olen nukkunutkin hyvin, niin töissä huomaa että oma pinnani on hieman turhan lyhyt ja varmasti tämä näkyy myös vapaallakin. Keinu kuitenkin etenee, olemattomasta harjoittelusta huolimatta :)

Oh-no! Sain tänään toko-kisojen lähtölistan ja meidän paikallamakuu kaverina on luultavasti malinois. Mörkö on kaiketi reunassa. Vaikkei Mörkö sakemanneja tai isoja koiria pelkääkään niin hieman kyllä itseäni jännittää tuo mali. Olisi kyllä huippua jos Mörkö saisi reunapaikan... samassa paikalla olo ryhmässä meinaan kaikki muut ovat käyttörotuja, niin ei mun pää kestäisi sitä jännitystä minkä pieni löwcheni isojen välissä maaten aiheuttaisi :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti