tiistai 27. toukokuuta 2014

Ozzy BIS-vet3 Salossa + Mörkön tokoilut

Viikonloppu oli niin järjettömän minuutilleen aikataulutettua, että on pitänyt ihan pari päivää hengähtää... Lauantai meni ihan vain auringosta nautiskellessa, mutta sunnuntai menikin aamusta iltaan koirien kanssa touhutessa.

Sunnuntaina suunnattiin Ozzyn kanssa Saloon, aurinkoista päivää viettämään. Olin lupautunut esittämään myös tervun ja tsekinpaimenkoiran, ja lopulta kehät menivät niin limittäin että sain juosta kehästä toiseen koiria lennosta vaihtaen. Ozzy ei tästä onneksi ottanut itseensä, vaan jaksoi hienosti jälleen heilutella häntää kehässä. Irlantilainen Fiona Clarke arvotti Ozzyn lopulta PU4ksi ja ROP-veteraaniksi seuraavalla arvostelulla:
Teeth very good for the age. Nice stop. Excellent pigmentation. Overall very nice head. Nice topline. Good neck. Coat excellent but it's a little bit longer than I would like. Overall very nice mover.
Photo by Seija Vahtera
Kehät siis melkein aamusta, joten pitkä päivä helteessä vietettäväksi. Olin ottanut Ozzylle mukaan märän pyyhkeen ja niin vain lämpimästä säästä huolimatta Ozzy vietti aikaa häkissä läähättämättä. Ryhmäkehässä Ozzy oli todella iloinen ja energinen, mikä saa minut aina hyvälle tuulelle :) Irlantilainen John Bond arvosti Ozzy lopulta näyttelyn kolmanneksi parhaimmaksi veteraaniksi heti collien ja corgin perään.

Tuulitukka :) Photo: DogXpress.com
Näyttelystä ajoin rivakasti kotio, koiran vaihto ja suunta kohti Riihimäkeä. Hieman perillä alkoi naurattamaan, ettei hame välttämättä ole se yleisin vaate tokossa :) Vaatetus ei menoa haitannut, ja vallan energinen Mörkö oli erittäin yhteistyökykyinen. Päätettiin tehdä palauttava treeni niiden liikkeiden osalta jotka eivät onnistuneet kokeessa. Käytännössä siis liikkeestä maahan kisapalkalla, jonka jälkeen luoksetulo vauhdista palkaten. Liikkeestä mahan oli ihan superhieno! Luoksetulossa selvästi Mörköstä huomasi hämmenyksen ja paikalla ollut valokuvaajakin hieman vei huomiota. Joka tapauksessa luoksetulo hyvällä vauhdilla mistä oli mukava palkata vauhdista. Tämän jälkeen vielä hyppy, mistä palkkasin seisomisesta taakse. Hyppy onnistui hyvin, minun on vain muistettava merkata "valmis" jotenkin muuten kuin sanallisesti. Loppuun vielä lyhyt paikalla olo, hyvällä asenteella sujui.

Eilen Kompassin tokossa otin tavoitteeksi seuraamisen ja siinä asenteen. Onneksi oltiin tällä kertaa ulkona, oli huomattavasti viileämpää kuin sisätiloissa. Uusi paikka ja nurmikko alustana oli myös hyviä juttuja. Seuraamisen lähtöjä, parin askeleen seuraamisia ja liikkeestä pysähdyksiä. Mukavan tiiviitä ja asenne kohdillaan! Tämän jälkeen pari käännöstä vasemmalle ja oikealla, sekä täyskäännöstä sekä oikeaan että vasempaan. Varsinkin käännös oikeaan sujui erityisen hyvin. Tällaista treeniä siis lisää!

Treenien aikana kerkesin tehdä parikin eri settiä kaukokäskyjä. Avo-luokan kaukoissa pystyn olemaan noin metrin päästä, mistä Mörkö vielä nousee istumaan ekalla käskyllä. Voi-luokan kaukoja tein Mörkön edessä istuen, varsinkin maahan-seiso vaihdot oli ihan supereita.

Loppuun paikallaolo, ehkä noin minuutti ja kerran välissä palkaten.

Kotiin tullessa kurvattiin vielä hallin kautta. Ensin (puu)keinua mini-pöydältä, mutta muutaman toiston jälkeen otin pöydän pois ja tehtiin keinua niin kuin keinua tehdään. Mörkö on alkanut kivasti niiaamaan, tosin aika pian puolen välin jälkeen ja tästä siirtyy ravilla kontaktille. Tarttee hieman miettiä onko tämä seurausta liian nopeasta etenemisestä vaiko kenties tuolloin hieman laskeneesta vireestä. Täytyy tehdä myös puomi-keinu erottelua Mörkön kanssa, nyt tarjosi puomillakin pysähdystä kontaktille. Loppuun yritys pujottelua, mikä piti uusia Mörkön poistuessa yhden välin liian aikaisin. Toisella kerralla onnistuneesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti