maanantai 19. toukokuuta 2014

Ozzy BIS-VET2 Riihimäellä

Eilen valmistauduttiin viettämään aurinkoinen päivä Riihimäellä ryhmänäyttelyssä. Koska Mörköllä oli (piti olla) treenit illalla myös Riihimäellä niin Mörkökin pääsi mukaan.

Nähtyäni osallistujat, niin totesin olevan lyhyt päivä tiedossa. Mukaan oli ilmoitettu hienoja uroksia ja oikein nättejä veteraaneja, joten aavistin tiukkaa kisaa mikä viime aikojen trendien mukaan kääntyisi nuorempien voitoksi. Niinpä olin suunnattoman tyytyväinen Ozzyn SAsta, tämäkään ei tuon ikäisen koiran kanssa ole enää kirjoittamaton sääntö. Yllätykseni oli suuri, kun paras uros -kehässä Petru Muntean teki Ozzysta PU1. Loppukahinoissa Ozzysta tuli VSP, ja epäilyksistäni huolimatta vielä ROP-vet.

Kuva: Suvi Nousiainen

Vietimme muutaman tunnin varjossa vuoden ensimmäisestä hellepäivästä nauttien. Onneksi olin ottanut pyyhkeet koirille mukaan, molemmat viettivät varsin tyytyväisenä ja läähättmättä häkeissään. Omakin iho selvisi ensimmäisestä hamepäivästä ahkeralla rasvaamisella. Mörkön veto oli sen verran pois lämmön takia, että päätin jättää illan treenit väliin. Sen sijaan toko-treenit korvaantuivat käytännön "harjoituksilla", eli häkissä olemiseen (ensimmäistä kertaan), häkissä rauhoittumiseen (nukkuin koko ajan) sekä ylipäätänsä ihmis/koiravilinässä liikkumiseen. Hyviä käytännön taitoja nämäkin, ja on hienoa tietää että Mörkö osannee rentoutua häkissä mahdollisesti myös kisoissa.

Ryhmäkehissä tiesin veteraanien ottavan Piotr Kroll tykkäävän Ozzyn tyypistä, olihan tuomari vuosia sitten sijoittanut Ozzyn ryhmävoittajaksi Helsingin KV-näyttelyssä. Siltikin olin yllättyneen tyytyväinen tuomarin valitessa meidät jatkoon. Kehässä oli monia hienoja muitakin veteraaneja ja omaksi yllätyksekseni veteraaneja oli lähes 40. En yhtään huomannut katsoa mitkä rodut sijoittuvat keskittyessäni Ozzyyn. Ja niin vain vanha patu reippaili itsenä BIS-VET2 :ksi :) Myönnän avoimesta, olen iloinen tästä saavutuksesta. Ozzyn esittämisesti hyppäsin lennosta Memorylane-kasvattajaluokkaan, joka palkittiin lopulta BIS1.
12 years old. In excellent condition. Good type. Good head. Correct bite. Excellent topline. Correct body structure. Excellent coat condition. Good mover. 

ps. Tänään mentiin kyllä Mörkön kanssa toko-treeneihin, mutta treenattiin todella kävyesti. Hieman liikkeestä maahan, kapulan pitoa, parin askeleen seuraamista ja käännöksiä paikoillaan, kaukojen istumaan nousemista, lyhyt paikalla istuminen sekä luoksepäästävyyt (mistä en itse henkilökohtaisesti tykännyt kouluttajan mennessä koiran suuhun... kyllähän Mörkö antaa hampaat näyttää, mutta katsotaanko hampaita enää tokon luoksepäästäväisyyden yhteydessä kuten vuosikymmeniä sitten?) .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti