sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Koirien kehonhuoltoa

Koska en edelleenkään kykene sykettä nostaviin suorituksiin, niin pesin eilen Ozzyn. Samalla sain idean kysyä että sattuisiko meidän luottofyssarille käymään sunnuntai, eli tämä päivä, kahden koiran tsekkaamiseen. Kerrankin aikataulut menivät yksiin joten Ozzyn lisäksi Mörkö pääsi tarkistettavaksi ja huollettavaksi.

Ozzylla oli hieman normaalia pitempi "huoltoväli" ja se alkoi näkymään koirassa. Ei niinkään liikkeeissä taikka vähentyneenä venyttelynä, vaan selän jännittämisenä ja rally-kisoissakin nähtynä istumisen hankaluutena. Yllätys olikin suuren suuri kun Ozzyn vasemmalta puolelta ei löytynyt mitään! Ei jumin jumia, ei jännityksen häivähdystäkään. Oikealta puolelta sitten löytyikin mahdollista selitystä selän jännittämiseen, vaan ei selästä itsestään. Rintaranka oireili lievesti (näin on yleensäkin), selästä ei löytynyt mitään, mutta lonkan koukistaja oli selkeästi inhottavan tuntuinen koiran mielestä. Hyvin antoi kuitenkin hieroa, venytellä ja manipuloida. Lonkan koukistajan kipuilun syytä en voi kuin arvailla, laitan ääneni lenkillä sattuneille liukasteluille kun välillä on ollut todella liukasta. Lanneosa oli ennen hoitoa myös todella kuuma, pitää seurata tasaantuuko lämpö hoidon jälkeen ja suunnitella jatkoa sen mukaan.

Mörkö oli viimeksi fyssarilla lähes puoli vuotta sitten. Tällöin ei varsinoisesti ollut jumeja, mutta syvien lihasten treenaaminen saatiin kotiläksyksi. Halusin tarkistaa Mörkön tilan koska edellisestä tsekkauksesta on aikaa, sekä tulevien kisojen varalta. Alkuvuodesta hoidossa ollut Möttönen oli myös varsin riehakas leikkikaveri ja olin aika vakuuttunut että Mörkö&Möttönen parivaljakon jäljiltä tietää myös kroppa saaneensa osansa. Ja näinhän tilanne aika pitkälti olikin. Oikeastaan koko koira oli pientä jumia täynnä, mitkä onneksi sulivat hyvin pois. Edessä rintarangan tiukkuutta ja takana syvien lihasten puutetta. Saatiin hieman uudistetut jumppaohjeet ja näiden kanssa pitäisi katsoa miten alkaa takaosan syvät lihakset kehittyä.

Tänään ja huomenna Ozzylla ja Mörköllä rauhalliset lepopäivät. Tämä sopii hyvin myös itselleni. Pahin tauti on selätettynä, nyt vaan pitää malttaa ottaa rauhallisesti vielä joitakin päiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti