tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pujottelun haastavuus

Tänään taas Mörkön agilityn viikkotreenit. Omatoimitreeninä oli ihan kiva rata missä pääsi hyvin kokeilemaan useita eri ohjausvaihtoehtoa. Tämä osuus treeneistä sujuikin ihan hyvin. Keinu meni joutuisasti, samoin pussi. Puomi meni edelleen osittain ravaten, joten vauhtipuomeja täytyy vain tehdä lisää.

Ohjattuna treeninä oli 18 esteen pyöritys, missä tehtiin pujottelu neljään kertaan. Luimistelin jo harjoitukseen tutustuessani, että on liian vaikea treeni Mörkölle. Oman vuoron tultua pyysin apuohjaajaa avuksi juoksuttamaan namikippoa paikoilleen ja vahtimaan ettei Mörkö palkkaa itseään vääristä suorituksista. En siis edes pyrkinyt tiukkoihin käännöksiin pujottelun lopussa, vaan päätin keskittyä hyviin suorituksiin joista palkka.

Mutta kuikas kävikään? Ensimmäiset kolme toistoa meni metsään Mörkön oikaistessa viimeisen kepin ja vielä kaikeksi kerkesi popsimaan palkankin suihinsa. Joten kolmesta väärästä toimintamallista palkkaus, great. Seuraavaksii tehtiin apuohjaajan asemoinnissa korjaavia toimenpiteitä ja saatiin kaksi onnistunutta pujottelua alle. Tähän väliin tauko, ennen kuin toinen yritys perään. Tällä kertaa kiikutin namikipon parin hypyn taakse ja jälleen Mörkö oikein viimeisen kepin. Vasta kun toin kipon pujottelun jälkeen Mörkö suoritti  pujottelun oikein.

Pujottelulaskuri koki siis "rökäletappion". 32/39, prosenteissa 82%. Nyt on pakko saada reilusti onnistumisia, mieluiten parikymmentä. Samaan aikaan kun pitää saada onnistumisia tulisi vielä saada palkkausta siirrettyä pujottelun jälkeen jonkun seuraavan esteen taakse, tai jopa niin että voin palkata itse. Haastava tilanne. Miten saada onnistumisa niin että harjoitustilannetta itsessään vaikeuttaa?

Ohjaajalle, eli minulle, tämän päiväisestä pyyhkeitä ennen kaikkea. Pitää vain pystyä katsomaan kaikki yksityiskohdat niin ettei epäonnistumisia tule. Jotain hyvää on sentään se, että omasta harmistuksesta huolimatta sain pidettyä pääni kassassa ja saatiin tehtyä onnistuneitakin suorituksia :) Vaikka pujottelu onkin mennyt paljon eteen päin niin harmittavan herkkä este tuo silti meille on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti