perjantai 8. maaliskuuta 2013

Säätämistä...

Eilen päätin jättää suosiolla Ozzyn rally-treenit väliin kun viikon työkuviot tuntuivat kuivattan omat aivoni tyystin. Sen sijaan ajattelin että pitkä lenkki tekisi hyvää minulle ja koirille - joten lenkille mars! Käveltiin koirien kanssa viisi varttia, joista osa mentiin metsässä missä koirat pääsivät kruisailemaan vapaana. Kyllähän pojat nauttivatkin :) Mukava oli huomata myös että valoisaa on vielä kuuden jälkeenkin, täytyy nyt ottaa kaikki ilo irti parhaimmasta talven ajasta.

Tänään oli Mörkön hyppytreenit, joista tulikin tynkätreenit. Ensin jäin lukkojen taaksa ja avainta odotellessa avaimen tuoja jäi vielä tietukon taakse. Hetken mietin josko jättäisin treenit kokonaan väliin mutta päätin kuitenkin mennä treeneihin koska halusin tehdä Mörkön kanssa pujottelua. Sekä halusin treenata omaa päätä että vaikka potuttikin oikeastaan kaikki niin siitäkin huolimatta pystytään tekemään Mörkön kanssa mukavalla fiiliksellä töitä.

Omaa vuoroa odotellessa treenailin sivulle tuloa ja seuraamista hallin nurkassa. Mörkö on selkeästi hoksannut hieman lisää mikä sivulle tulossa on tarkoitus. En usko että sivu-käsky on edelleenkään Mörköle selkeä, mutta ainakin Mörkö hakeutuu sivulle istumaan riippumatta siitä missä vasen käteni on. Aikaisemminhan havaitsin että Mörkö jää istumaan vasemman käden kohdalle, eli Mörkö kohdisti käteen aika vierelleni. Olen nyt treenaillut niin että vasen käsi on selkäni takana - ja vihdoinkin Mörkö alkoi tarjoamaan sivulle tuloa oikeaan paikkaan. Seuraamista tein ainoastaan suorilla imuttamalla. Pari kertaa kokeilin askeleen verran seuraamista niin että itse   seisoin suorana, kivasti Mörkö piti paikkansa eikä alkanut hyppimään.

Omalla vuorolla kerettiin ottaa hyppytekniikkana taipumista, viisi hyppyä puoliympyrässä. Kolme hyppyä Mörkö menee laukalla ja sitten tiputtaa raville. Vaikka edelleen Mörkö on hieman huolestuneen oloinen, on suoritus kuitenkin jo paljon itsevarmempi kuin viimeksi taipumista tehdessämme.

Aivain loppuun otin pujottelua. Tarkoituksenani oli ottaa kolme putki + pujottelua, mutta jouduin ottamaan neljä toistoa kun kolmannella toistolla Mörkölle tapahtui jonkin näköinen työtapaturma ja sekosi askelissaan niin että pujotteluvirhe tapahtui aivan pujottelun ensimmäisissä väleissä. Tästäkin huolimatta Mörkö teki reippaasti viimeisen ja onnistuneen toiston. Hyvää on siis se, ettei Mörkö ota itseensä jos ei saakaan palkkaa vaan tekee uudella innolla seuraavan toiston.

Pujottelulaskuri on nyt 35/43, näistä 4 pujottelua on tehty kovalla alustalla vieraalla esteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti