tiistai 26. maaliskuuta 2013

Talvikauden viimeiset agilitytreenit

Tänään oli talvikauden viimeiset treenit, tarkoittaen sitä että kesäkaudelle meidän treeniryhmä hiukan muuttuu ja saadaan uudet kouluttajat. Tietyllä haikeudella kiitän meidän nykyisiä kouluttajia, he ovat luotsanneet meitä ryhmäläisiä reippain ottein eteen päin ja tehneet hyvää pohjatyötä. Ryhmässä on useitakin kisauraansa aloittelevia koirakoita, joten tulevalla kaudella uudet kouluttajat saavat toivottavasti monta kertaa syödä luokkanousuherkkuja :)

Tänään oli ratatreeni (hyppyjä, putkia, A), ja mahdollisuus ottaa sivussa puomia ja pujottelua. Tämähän sopi omiin suunnitelmiini paremmin kuin hyvin. Olin alun perin suunnitellut ottavani pujottelua harjoituksesta riippuen 1-3 kertaa, joka kerta makupalakuppi lopussa odottamassa. Nyt kun pääsin ottamaan pujottelua yksistään niin ei ollut turhia suoritus- tai aikataulupaineita.

Ihan alkuun omaa vuoroani odotellessa otin puomia. Sunnuntaina hallilla käydessäni havahduin siihen, että jos Mörkö ravaa puomin laskevan osan niin se hyppää kontaktin ylitse. Jos Mörkö tulee laukalla laskevan osan niin osuu hyvin kontaktille. En edelleenkään (hyi minua!) ole päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen siitä miten puomin kontaktit aion jatkossa ottaa, mutta tänään kriteerinä oli vauhti. Tosin samalla kun Mörkö suoritti puomia laukaten, niin jostain syystä koira tarjosi myös tosi hienoja pysähdyksiä - joista palkkasin runsaasti. Puolenkymmentä puomia kerkesin tekemään mukavalla vauhdilla ja hyvillä pikaisilla pysöhdyksillä. Jos saman suorituksen saan siirrettyä myös metallipuomiin (tänään puupuomi) niin tuossa on ehdottomasti tavoite.

Ratatreeni meni vauhdikkaasti ja sujuvasti. Hieman jouduin viilaamaan persjättöä, niitä kun en ole pahemmin tehnyt. Samoiten muutamaan mutkaan jouduin tarkentamaan valssin ajoitusta niin että saatiin turhat sentit pois käännöksistä. Mulla oli tosi kivaa ja se taas näkyi Mörkön suorituksessa - Mörkö laittoi turbovaihteen sisään viimeisellä kierroksella.

Lopuksi tehtiin sitten pujottelua. Kolme toistoa, eri puolilta ja eri lähestymiskulmista. Ympärillä muita koiria tekemässä omia harjoituksiaan. Apuohjaaja kupin ja palkan kanssa pujottelun päähän ja niinhän se Mörköläinen pujoitteli kaikki kerrat puhtaasti. Pujottelulaskuri tikittää siis kohdassa 53/67 (79%). Nyt ollaan takaisin luottavaisella tiellä, seuraavaksi voikin alkaa asteittain vaikeuttamaan harjoitusta. Seuraavaksi kuitenkin itsenäisenä treeninä muutama suoritus, ehkä yksittäinen toisto ilman namikipon näkyvillä olemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti