tiistai 11. elokuuta 2015

Rally-toko koomaan osaratkaisu

Sunnuntaina aloitin aamun kuuntelemalla Vappu hyppytekniikkaluennon. On se jännä juttu että olen tuon saman puheen kuunnellut nyt neljään kertaan ja aina tulee uusia ajatuksia. Tällä kertaa olin valitettavan laiska enkä jaksannut mietteitä kirjoittaa ylös - kun ne muistaa kuitenkin. No arvatkaapas muistaako? Syvien lihasten kuntoon ei voi panostaa liikaa, ja en tiennytkään että hyppytekniikassa voidaan tehdä ns avaavia vauhdikkaita sarjoja.

Illalla olisi ollut toko-treenit, mutta jätin väliin monestakin syystä vaikka olikin kyse ensimmäisistä treeneistä loman jälkeen. Ensinnäkään ei ollut yhtään toko-fiilis, ja harvoin sitä fiilistä löytyy autossa istumallakaan joten kummallekin reilumpaa antaa asian olla. Toisaalta oli aika pirun lämmin, ja koska lämmin on tullut niin äkkiseltään en ollut aivan varma että Mörkö jaksaa työskennellä täysillä. Enkä ala kyllä ajalemaan Riihimäelle ja takaisin vain toteamaan että koira on väsy. Kolmanneksi oli mun viimeinen lomapäivä, ja käytin sen mieluummin fiilistellen kuin kello kaulassa juosten. Käytiin pyöräilemässä 35km ympäri Helsinkiä, vaihteettomilla pyörillä.

Maanantaina kävin Mörkön kanssa 20min kävely + 10min juoksu + 20min kävely lenkillä iltamyöhään. Hyvin Mörkö kyllä jaksoi juosta. Juoksulle tuli matkaa noin 1,5km ja vauhti oli 9-10km/h. Pitää ottaa seuraavalle lenkille paremmat lelut mukaan niin saa paremmat statistiikat. Mietiskelin, ettei varmaan juoksuosuutta tarvitse pahemmin edes koittaa pidentää. Ei sillä varmaan ole agilityn kannalta merkitystä.

Tänään ex tempore rally-tokoon kun treenit oli ihan naapurissa ja minulla vapaa ilta! Treeneissä oli MES-rata, mutta ei sillä väliä kun en alunperinkään ajatellut treenata rataa vaan ennemminkin totutella kyltteihin ja koittaa löytää oikeaa asennetta. Aika pian huomasin että Mörkö yritti kuplaantua... milloin se tuli todella vinoihin perusasentoihin ja milloin jätti perusasennon tekemättä. Keskityin siis seuraamiseen, pyörien aika randomisti kylttien ympärillä, sivuilla ja kääntyillen kylttien edessä. Oli kiva huomata että kohtuu nopeasti Mörkö alkoi toimimaan hieman paremmin. Palkkailin niin liikkeelle lähdöistä, seuraamisesta, käännöksistä kuin perusasennosistakin.

Tätä treeniä nyt ainakin lisää! Aivan turha murehtia yksittäisten kylttien tehtävistä, jos Mörkö paineistuu niin paljon ettei voi istua perusasentoon kyltin edessä tai vieressä. Muutenkin toivoisin seuraamista hieman tiiviimmäksi ja tietenkin asenne voisi olla hieman aktiivisempi - niin kuin tokossa onkin (kun ei ole niitä kylttejä...). Olen onnistunut "hienosti" kouluttamaan koirani ja koomaantumaan kylteillä. Nyt kun olen oivaltanut ainakin osa ongelman nin onneksi voidaan tähän myös etsiä ratkaisua.

Toivottavasti päästään tuurailemaan vielä muutamiin treeneihin, niin ulkona kuin sisälläkin. Mörköä pyydettiin varakoirakoksi EKKn SM-joukkueeseen ja ei kyllä tulosta tule jos ei hieman koiteta treenatakin. Sanoin kyllä ettei Mörkö ole tulosvarmin koira, mutta kun joukkueeseen kerran halusivat mukaan niin täytyy valmistautumisiin keskittyä parhaimman mukaan.

Treenien jälkeen käveltiin mutkan kautta kotiin, taisi tulla reilu tunnin lenkki. Voi kun saisikin nyt pidettyä kiinni lenkkirutiineista töihin menosta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti