sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hyppytekniikkaa a la Vappu (sprinttitreenit ohjaajalle kaupan päälle)

Hyppytekniikkaa tänään. Esitin alkuun kysymyksen että jos (ja yleensä kun) Mörkö hyppää pikkusievästi hyvällä tekniikalla (mutta hitaasti), niin onko edes mahdollista lisätä hyppytekniikkatreeniin vauhtia. Kuulemma oli ja saamansa piti! Olen niin innoissani, oikeasti oli todella kivaa pitkästä aikaa "vääntää" hyppytekniikan parissa. Jotenkin oma motivaatio on kadonnut aikaa sitten edes treenata hyppytekniikkaa itsenäisesti, kun se on tuntunut jotenkin niin puurtamiselta. Mutta eipä tunnu juuri nyt!

Aloitettiin tekemällä perussarjaa medivälein niin että hypyt olivat vinottain (joka toinen eri suuntaan). Loppuun viriteltiin suora putki, ihan siitä syystä ettei jarrutusefekti targetille tapahdu hyppyjen jälkeen. Mun tehtäväksi tuli lähettää koira ensimmäisen siivekkeen kohdalta takaakiertoon ja juosta TÄYSILLÄ. Mörkön rytmi oli hukassa ja in-outin sijaan tuli satunnaisia välilaukkoja, mutta itsetunto sekä motivaatio pysyivät hyvänä. Tauko, ja seuraavalla kierroksella sama harjoitus uudestaan. Ensimmäisellä vedolla sain palautetta että juoksen käsijarru päällä, toisella vedolla minäkin löysin sisäisen pikajuoksijani ja Mörkö teki täydellisen in-out sarjan. Hiukka harmittaa kun en omalta juoksemiselta kerkeä nähdä mitä Mörkö tekee... mutta luotan kyllä Vapun sanaan.

Toisena treeninä tehtiin taipumista, jälleen medien väleillä. Vasempaan Mörkö meni alkuun ravilla, kolmannella toistolla meni kaksi ekaa hyppyä jo laukalla. Oikeaan oli selkeästi vaikeampaa, eikä Mörkö edes tarjonnut laukkaa. Tästä harjoituksesta saatiin treeni-ideaksi hieman jalostettu harjoite, mitä pitää kyllä kokeilla.

Kolmantena harjoituksena tehtiin korkeuden arviointia okserilla, niin että ensimmäiset kaksi esteväliä olivat medivälein ja ennen okseria miniväli. Lopussa jälleen putki. Vappu juoksutti oikein urakalla, jos en ihan väärin laskenut niin kahdeksan kertaa. Okserin korkeus saatiin nostettua ongelmitta täyteen korkeuteen (35cm). Ei näyttänyt Mörkö epävarmalta tai muutenkaan korkeutta oudoksuvan. Pienesti Mörkö taputti etutassuja ennen ponnistusvaihetta, mutta Vapun mielestä tämä ei ole ongelma eikä siitä kannata tehdä itselleenkään ongelmaa.

Viimeisenä harjoituksena kasvava sarja. Hakiessani Mörköä otus rellotti selällään boksissaan ja veti sikeitä. Pari vetoa riitti kertomaan että Mörkö oli kaikkensa antanut korkeuden arvoinnissa. Viimeiseen väliin tuli ylimääräinen laukka. Kotiläksynä sain kokeiltavaksi miten kasvava sarja luonnistuu tuoreemmilla voimilla, ja jos ei luonnistu niin sitten välejä hieman lyhemmiksi.

Bonusharjoitusideana kaupan päälle power grid putkesta putkeen medivälein. Tämänkin Mörkön pitäisi suorittaa in-outina. Toimisi täsmätreeninä voimantuottoon.

Nyt on kotona väsynyt koira ja jaloistaan kipeä ohjaaja. Laskeskelin tehneeni noin 30 sprinttiä ja jos jokainen on jota kuinkin 30-50m niin tuli tehtyä sitten reilu kilometri vetoja. Viimeisiin toistoihin ei omatkaan jalat meinanneet enää jaksaa. Vappu oli tyytyväinen Mörkön suoritukseen, oli alkujaan ajatellut koiran väsähtävän aiemmin. Väsymyksestä huolimatta tekniikka pysyi hyvänä, joskin ylimääräisiä laukka-askeleita tuli mukaan.

Nyt kun on intoa hyppytekniikkaan, niin pitää yrittää edes kerran viikkoon tehdä yksi harjoitus. Kiva kuulla palautetta lokakuussa, että näkyykö tehdyt harjoitukset koirassa mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti