keskiviikko 12. elokuuta 2015

Muistitreeniä

Viikkotreeneissä tehtiin minulle aivan uutta harjoitusta, eli muistitreeniä. Samaisessa harjoituksessa tuli kyllä testattua myös hahmotuskyky sekä ongelmaratkaisukyky. Yksinkertaisuudessaan harjoitus koostui kolemsta hypystä ja putkesta. Hypyt oli numeroitu 1, 4 ja 5, mutkaputken päät olivat 2 ja 3. Kaikessa yksinkertaisuudessaan harjoitus meni niin että kouluttaja sanoi numerosarjan ohjaajan seistessä selin esteisiin. Kun ohjaaja mielestään tiesi mitä tekee niin hän lähti suorittama. Esimerkiksi numerosarja oli 1, 3, 4, 1, 5 tai 1, 2, 4 takaa, 1, 5.

Järjesttömän kivaa! Monestakin syystä. Ensinnäkin sai haastaa itseään uudella tavalla. Sain vahvistusta sille että muistan radat hyvin, hahmotan tilaa (ja esteitä) sekä pystyn tekemään nopeissakin ratkaisuissa ohjauskivoita molemmin puolin. Tyypillistä on kuulemma se, että ohjaaja tekee usein tarpeettomiakin valsseja oikealle kun taas vasemmalle ohjaa järkevämmillä kuvioilla.

Mörköstäkin tämä oli kivaa :) Mörkölle sopii tällaiset nopeat lyhyet harjoitukset mistä saa paljon palkkaa. Lopussa Mörkö haukkui innoissaan odotellessaan lähtöä - ja tuo koira ei pahemmin pideä meteliä itsestään.

Omalla ajalla tehtiin puomia. Lähetin alkuun itse laskevalta osuudelta Mörköä, osumat siinä ja siinä. Kuitenkin kun tein kokonaista puomia hypyn kautta niin kontaktien osumat olivat todella hyvät. Vasemmalta parempi kuin oikealta, mutta oikealtakin hyvä. Oli hauska huomata miten Mörköllä on ajatus selkeästi seuraavaan esteeseen puomin jälkeen, kun Mörkö painoi jokaisen suorituksen jälkeen vielä muurille (minne en siis ollut ajatellut meneväni). Ehkä tästä tulee joskus vielä ongelma, kun ei olla vielä yhtään treenattu käännösiä puomilta...

Keinua käytiin myös paukuttelemassa, ja tein kerran kokonaisen keinun. Olisin halunnut helpottaa mini-pöydällä suoritusta, mutta pöytää ei ollut tarjolla. Toisaalta taas suunnitellut kisat alkavat lähestymään joten minun on vain mentävä itse epämukavuusalueelle ja treenattava minua hiukan jännittävää keinua. Mörkö teki keinun hyvin, jarruttaesn painonsiirrolla vasta kontaktialueella. Toivottavasti tämä tapahtui koska Mörkö tiesi mitä teki. Jos taas teki koska ei tiennyt olevansa keinulla niin tietää sitten taas jatkossa epävarmempia keinujen suorituksia... Päätin olla tekemättä keinua uudestaan, tehtiin loppuun vielä pari keinun paukuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti