maanantai 13. huhtikuuta 2015

Ruudun kanssa oikea suunta

Mörkö oli aamulla oma reipas itsensä, joten suuntasin normaalisti toko-treeneihin. En tällä kertaa pahemmin suunnitellut treeniohjelmaa etukäteen, ainoastaan ruutua halusin treenata.

Aloitettiin tekemällä porukan kanssa kontaktitreeniä sekä luoksetuloa. Jokainen kutsui vuorollaan koiransa kujan läpi muiden pitäessä kontaktia. Mörköllä oli super hyvin malttia pitää kontaktia ja omalla vuorollaa luoksetulokin oli hyvä. Joskin Mörkö hieman katseli suurempia koiria ja väistikin niitä. Johtuisikohan siitä että muutama viikko sitten yksi ryhmän briard huomautti Mörkölle ettei iholla tarvitse tulla, kun vahingossa pääsi livahtamaan.

Itsekseni tei seuraamisen oikealle käännöksiä ja täyskäännöksiä. Me ollaan yhdessä löydetty tapa tehdä käännökset :) Osaan kertoa Mörkölle tulevasta käännöksestä ja Mörkö kuuliaisena osaa huomioida sen vauhdissaan. Täytyy vielä vahvistaa kääntymisiä paljon. Liikkeelle lähtöjä tehtiin muutama, palkka hyvästä asenteesta.

Kotosalla olen tehnyt pari kertaa merkin kiertoa, ja nyt kun hallilla oli vapaana merkki kokeilin sielläkin. Yllätyksekseni Mörkö lähti muutaman metrin päästäkin kiertämään merkkiä, ilman vartaloapuja. Vauhtikin oli ihan lupaavan hyvä, uskoisin laukan paranevat kun matkakin paranee. Pääasia että Mörkö irtoaa hyvällä mielellä.

Kouluttajan kanssa tehtiin ruutua, ja miten erinäköinen ilme ja tekemisen meiniki Mörköllä olikaan! Mörkölle selkeästi sopii se että ruutuun palkataan alustalle. Tehtiin useampi ruutuun lähetys koko ajan matkaa pidentäen. Joka ikinen kerta Mörkö paineli laukalla ruutuun, ennen se meni ravilla. Alkuun alusta oli ruudussa, mutta viimeisissä toistoissa Mörkö meni ensin ruutuun minkä jälkeen kouluttaja vei alustan koiran eteen ja palkkasi alustalle. Mun koulutuslogiikkaan tämä tapa ei uppoa oikein millään muotoa, mutta näyttää toimivan tehokkaasti. Vielä kun saan itsenikin kartalle niin voin alkaa tekemään ruutua itseksenikin.

Toisena asiana tehtiin kaukokäskyjä takapalkalla. Huomasi ettei olla aikoihin treenattu kaukokäskyjä, sillä asennonvaihdot sekä istumaan että maahan tuottivat suurta päänvaivaa. Näitä tulee treenata enemmän, noin heikoilla pohjilla en voi mennä kokeeseen hämmentämään ja ahdistuttamaan Mörköä. Muutoin saan vain ongelmia jatkoon.

Lopussa tehtiin häiriöseuraamista ryhmässä ja erikseen, Mörköstä oli jostain syystä ihan superkivaa. Silmät loistaen kaveri esitti parasta seuraamistaan muista välittämättä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti