perjantai 10. huhtikuuta 2015

Rentoja (madallettuja) juoksupuomeja

Perjantain kontaktitreeneissä pysyttiin samassa vaikeusasteessa kuin mitä kahdella viimeiselläkin kerralla, eli puomi oli minipöytien päällä. Erona kahteen edelliseen toistoon oli silmin nähden rennompi koira! Kymmenkunta toistoa, eikä yhtään kontaktivirhettä. Boxia pienennettiin pala palalta ja kokeiltiinpa kerran ilmankin. Tämä aiheutti lievää jännitystä koirassa.

Paras mittari Mörkön rentouteen näyttää olevan laukka. Mörkö on oikeastaan aina mennyt nousevan osan laukalla. Alkujaan Mörkö ravasi tasaisen osan, mutta on noin vuoden mennyt laukalla. Askellajin muutos tapahtui edellisen "puomi-kuurin" jälkeen. Laskevan osuuden Mörkö on mennyt oikeastaan aina ravilla - paitsi eilen meni laukalla lähes joka toiston.

Ongelmia aiheuttaa taitoskohdat. Useamman kerran Mörkö meni ravilla jälkimmäisen saumakohdan yli ja ainakin kerran Mörkö teki hillittömän venytetyn loikan päästäkseen ensimmäisen saumakohdan ylitse. En usko tämän olevan ollenkaan huono juttu että Mörkö hakee hyvää askellusta rentoon suoritukseen kokeilemalla eri tapoja suortiutua puomista. Ei ole ainakaan jäänyt jumiin vanhaan pysäytys puomiin :)



Hieman ikävä yllätys oli se että Mörkö sai jostain hiertymän takajalan anturaan. Onneksi Mörkö kertoi tästä heti ja lopetimme treenit luonnollisesti siihen. Onneksi nämä tuppaavat (oikein hoidettuina) peranemaan nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti