keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Juoksupuomia, leikkimistä, radan pätkiä - tehokkaat viikkotreenit!

Halusin ehdottomasti treenata juoksupuomia madalletulla puomilla kerran itsenäisesti ennen perjantaita. Itselleni sopi siis paremmin kuin hyvin kun porukka päättikin treenata ulkona sillä sisällä oleva palasiksi saatava puomi jäi vapaaksi. Joten, puomi mini-pöytien päälle ja menoksi. Millä asenteella Mörkö tekikään hommia. Ihan hirvittävällä spurtilla meni puomin ja alkuun teki todella hienot kontaktit. Välillä boksilla ja välillä ilman. Noin viides toisto oli mahdollisesti yliloikka, mahdoton sanoa kun ei ollut muita katsomassa eikä ole videotakaan toistoista. Kuudes ja viimeinen toisto selkeästi vaisumpi mutta hyvällä kontaktilla. Päätin jättää treenit tähän, tuskin vauhti toistojen myötä ainakaan paranisi... Innolla odotan mitä perjantai tuo tullessaan!

Olin pakannut mukaan poikkeuksellisesti myös lelun. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja teen tarvittavan työn jotta Mörköä voisi palkata jatkossa (paremmin) lelulla. Kotonahan Mörkö kyllä leikkii ja repii tarmokkaasti. Jotenkin olen saanut Mörkölle sellaisen ajatusmallin ettei treeneissa voi leikkiä. Tänään kuitenkin ilman sen kummempaa suunnitelmaa lähdin riehumaan lelun kanssa - ja Mörkö lähti mukaan. Intensiivinen pari minuuttinen leikkiä. Ainakin minulla oli kuuma :) Kerran lopetetiin leikki, ja palkaksi leikki jatkui. Mörkö tuntui tykkäävän. Tätä lisää, niin saan toivottavsti palkkauspalettiin yhden asian lisää.

Treeneissä muut tekivät Esa Muotkan rataa ja kellottivat eri ohjaustapojen suoritusaikoja. En halunnut Mörkön kanssa jäädä hinkkaamaan yksittäisiä kohtia, sillä Mörköllä ei riitä kunto kovinkaan kummoisiin toistomääriin vielä. Enkä halua vauhtiakaan menettää. Onneksi on kouluttaja joka ajattelee samalla tavoin, joten teimme rataa pätkissä niin että Mörköä palkattiin yllätyksenä. Mörkö teki pirun nätin pujottelun! A-esteen kontakti oli hyvä. Koira liikkui hyvällä draivilla.

Mörkölle teki selkeästi hyvää toinen käynti fyssarilla. Koko koira on paljon iloisampi ja eloisampi. Näkyy tekemisessä, asenteessa ja vauhdissa.

Loppuverrytelynä reiliun puolen tunnin kävely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti