lauantai 11. huhtikuuta 2015

RTK1 Mörkö

Espoon koirakerho järjesti tänään rally-tokokisat, minne pääsin jäsenenän ennakkoilmoittautumaan. Halusin kovasti päästä kisaamaan. Ensinnäkin siitä syystä että jotain tässä pitää keksiä tavoitteiksi kun agilitykisat ovat tauolla ja tokossa odotetaan sääntöjen muuttumista. Toisekseen Mörköllä oli mahdollisuus luokkanousuun ja odotan kovasti kilpailemista ilman hihnaa (avo-luokasta eteen päin) sekä ehkä himpun parempia mahdollisuuksia ylipäätänstä mahtua kisoihin.

Pääsiäinen sotki koko viikon niin ettei tänään tuntunut ollenkaan lauantailta, saati kilpailupäivältä. Niinpä ajelin poikkeuksellisesti kisoihin jännittämättä eikä oikeastaan kisapaikallakaan jännitys kerennyt edes alkaa. Meidän alo-ryhmä aloitti etuajassa, olin viimeinen paikallaolijaksi ilmoittautunut. Meidän suoritusvuoro oli taas neljäntenä, joten hyvin jännitys unohtui kun joutui heti rataan tutustumiseen ja selkään valmistautumaan omaan vuoroon.

Mörkön kanssa meni lähtö-kyltillä säätämiseksi. Mörkö ei ollut ollenkaan toko-moodissa ja olisi kovasti halunnut mennä tutkimaan kylttiä. Kun viimein sain koiran sivulle, niin päästiin aloittamaan. Heti ensimmäisellä kyltillä mokasin taas itse, kolme askelta on välillä kovin vaikea laskea. Niinpä uusittiin tehtävä. Loppurata menikin kohtuullisen mukavasti, pisteissä tuli kolme vähennystä taluttimesta ja kerran puutteellinen yhteistyö. En ollut kuitenkaan kovin tyytyväinen Mörkön ilmeeseen ja suoritukseen, mutta ilmeisesti se näytti paljon paremmalta kuin miltä tuntui kun tuomarin palautteessa oli "hieno, iloinen rata". Tällä suorituksella 93 pistettä ja RTK1.

Aivan mahtavaa! Ei enää sitä hankalaa remmiä ratasuorituksissa :) Mörkö on toinen löwchen joka on kyseisen koularin saanut.

Aamulla olin tarkistanut että eilen sattunut hiertymä oli kuiva ja rauhallisen näköinen tassussa, eikä näyttänyt mitenkään hetkauttavan Mörköä. Aamulenkillä Mörkö tapojensa vastaisesti jätti kakkaamatta, ja tämä huolestutti minua paljonkin (ettei vahinkoa tapahtuisi kehässä). Ei tapahtunut, mutta ei myöskään tapahtunut heti radan jälkeen tekemällä puolen tunnin lenkilläkään. Illalla seitsemän aikaan lähdin pitkälle lenkille ja Mörkö oli silläkin reissulla normaalia vaisumpi. Kun tunnin lenkistä oltiin menty ja reilusti yli puolet niin Mörkö viimein kakkasi, ja kakkasipa piean uudestaan. Tämä myös epätyypillistä Mörköä. Kakka itsessään näytti ihan hyvältä, mutta jotain vatsavaivoja koiralla ilmeisesti oli. Sillä noin vartin päästä Mörkö oli jo huomattavasti iloisempi ja reippaampi, melkein normaali oma itsensä. Illlan mittaan Mörkö vaikuttaa normaalimmalta, ja ruokakin maistui kuten aina. Tiedä sitten oliko kisassa tuntemani vaisuus nimenomaan ruoansulatukseen liittyvää, mutta vahva epäilys minulla on. Nyt pitää seurailla miten Mörkön vointi kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti