lauantai 5. lokakuuta 2013

Partisten rally-tokopäivä

Päivänä eräänä mietin miten saataisiin laskettua omistajien rimaa lajin suhteen, ja miten uusia koirakoita saisi tutustumaan lajiin. Tästähän kehkeytyi idea rally-tokopäivän järjestämisestä. Pääpaino oli alokasluokan asioissa, mutta Ozzykin pääsi mukaan koska tämä oli erinomainen häiriöharjoitus. 

Ozzy teki päivän aikana useita kehäänmenoja ja radan aloituksia. Jostain syystä kun liikkeessä pyydän Ozzyn sivulle niin koira suorittaa tehtävän iloisesti häntää heilutellen. Jos lähtö-kyltin luona pyydän sivulletuloa itse ollessa paikalla, niin ensinnäkin liike on tahmeaakin tahmeampi ja Ozzy näyttää lähinnä selkäänsä saavalta. Tämä heijastuu vielä alkumetriinkin, joten seuraavat liikkeet menee enmmän ja vähemmän penkin alle. Hyvää oli se että sain tätä väärää mielentilaa näkyviin ihan treeneissäkin (eli pelkästään oman kisajännityksen piikkiin ei tuota voi laittaa), huonoa että ylipäätänsä tällainen ongelma nyt meillä on. Olen itse päätellyt, että tässä on ollut liian monta kisaa suhteessa ryhmätreeneihin. Tänään siis paaaaljon kehääntuloja, mistä palkkaus pelkästä aktiivisesta sivulletulosta sekä heti liikkeellelähdön jälkeen. En varmastikaan saanut mielentilaa korjattua kovinkaan paljon paremmaksi, mutta keksin toimintatavan miten Ozzy ei painostu niin paljon.

Mestari-luokan liikkeistä treenailtiin myös kaikkia käännöksiä, puolen vaihtoja, edessä peruuttamista sekä merkille lähetystä. Käännökset ja puolenvaihdot sujuivat oikein mallikkaasti, selkeästi vähäinenkin treeni näkyy positiivisesti lähinnä iloisuutena ja itsevarmuutena. Peruuttaminen edessä onnistui myös (kaksi toistoa), vaikka selkeästi näki Ozzysta että uusi paikka ja ympärillä oleva häiriö hieman laskikin itseluottamusta. Erinomasta kuitenkin että Ozzy tästäkin huolimatta säilytti toimintakykynsä ja yritti ratkoa tehtävää niin kuin on opetettu. Sitten se merkille lähetys... tätä pitää vielä yleistää ja paljon! Ozzy lähti tosi kivasti lähetettäessä, mutta sillä ei ollut aavistustakaan minne olisi pitänyt mennä kun merkki olikin kylttien seassa. Onneksi omalla hallilla on setti kylttejä jemmassa, joten pitää vaan yrittää käydä hallilla treenailemassa merkkiä kylttien joukossa. En usko että liikettä saadaan SM-kisoihin tai partisten mestiksiin kuntoon, mutta työstetään nyt niin paljon kuin keretään. Kuukaudessa kerkeää kuitenkin tehdä paljon - jos vain tietää mihin panostaa. Ja nämä asiat ovat nyt itselleni selkeästi tiedossa!

Iloiset rallaajat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti