perjantai 18. lokakuuta 2013

Taitavina Toko2-kurssilla

Eilen jäi Ozzyn rally-tokotreenit väliin, kun oma olo oli vetämätön. Ei kuumetta sentäs, mutta päätin kuitenkin antaa itselle aikaa ja lepoa. Joten Ozzyn pettymys oli tänään vieläkin suurempi, kun se tajusi että Mörkö pääsee treenaamaan...

Poikkeuksellisesti aloitettiin Mörkön kanssa treenit kävelemällä kotoona treenipaikalla. Vaikka laitoin ylimääräisen kerraston vaatteita, niin silti meinasi järki jäätyä. Kylmyys piti huolta että vauhti pysyi rivakkana, joten Mörkö sai kunnon 40min alkulämmittelyn. Hallilla sitten saikin vähentää vaatetta, sen se teettää kun ei joudu olemaan tuulessa.

Aloitettiin luoksepäästäväisyydellä ja paikalla makuulla. Mörköä ei häiritse yhtään naamakarvoja hiplaava "tuomari", hyvä niin. Paikalla olossa tapahtui tänään se mitä en olisi halunnut tapahtuvan - Mörkö nousi, ensimmäistä kertaa. Joten nyt sitten vaan takaisin päin treeneissä ja hitaasti uudestaan pidentämään aikaa tai matkaa. Mörkö oli kyllä aivan väärässä mielentilassa kun oltiin juuri tultu halliin, eli tämäkin pitää minun osata ottaa paremmin huomiioon tulevaisuudessa.

Seuraavaksi tehtiin liikkeestä maahan. Ensin tein joitakin toistoja itse peruuttaen ja lopussa vielä pari ihan seuraamisesta maahan. Mörkö heittäytyy hellyttävän nopeasti maahan. Seuratessa ottaa joskin hieman etäisyyttä, mutta vähemmän kuin aikaisemmin. Samoin asento on hitusen vino, mutta tuo ei haitanne tässä vaiheessa.

Ensimmäistä kertaa päästiin tekemään seuraamista käskytettynä. Ensin tehtiin ainoastaan suoraan seuraamista tempon muutoksilla ja liikkeestä seis :llä. Tämän jälkeen vielä toinen lyhyt setti mihin mahdutettiin käännös oikeaan, täyskäännös, käännös vasemoaan ja liikkeestä seis. Olin todella yllättynyt kun kouluttajan mielestä käännökset olivat siistejä. Oikealla tiellä olen siis käännösten kanssa.

Katsottiin pikaisesti myös liikkeestä seiso. Tätähän en ole tehnyt pitkään aikaan, joten olin yllättynyt ettei Mörkö tarjonnut enempää maahanmenoa. Muutaman toiston jälkeen (itse peruuttaen) Mörkö teki tosi kivoja stoppeja. Näitähän en voi määrällisesti paljoa treenata kerrallaan, koska Mörkö tarvitsee muissa tehtävissä suurempia nameja löytääkseen herkut.

Tästä päästiin sujuvasti kaukokäskyihin, ja näytinkin missä mennään. Istu - maahan - istu on ihan kivat, etäisyys noin puoli metriä. Joskaan en ole tätä(kään) pahemmin treenannut joten ei Mörkö oikeasti osaa. Samoin näytin vielä istu - seiso - istu ja maahan - seiso - maahan, ja sain hyväksynnän valitsemalleni tiellä. Seisomista Mörkö ei osaa muuten kuin nenä namissa.

Lopussa käytiin läpi erilaisia tapoja treenata takapään hallintaa. Mörkölle tulee jo agility 2on2offista pohjaa takapään hallinnalle, mutta tämän lisäksi sain muutamankin erilaisen idean miten takapäätä voi treenata lisää. Mörkö siirtää itseään selkeästi paremmin vastapäivään (eli sivulle tulo) kuin myötäpäivään. Ei sinällään ihme, kun ei toiseen suuntaan ole tainnut ikinä olla tarvetta moiseen jumppaan. Kouluttajalta saatiin myönteistä palautetta, että Mörkö tietää omistavansa myös takakintut. Vaikka hiukka olen tätä välillä epäillytkin :)

Kotiin saatiin autokyyti ja tämän jälkeen kaikkien kanssa vielä iltalenkille, mikä toimi Mörkölle siis loppuverryttelynä. Nyt on väsynyt pikku-leijona tuhisemassa jaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti