keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Vuh!

Sanoi Mörkö kun innoissaan omaa agilityvuoroaan tänään odotti. Mörkö ei pahemmin ääntä pidä, joten se että pääsee edes se pieni "vuh" on jo Mörköltä tosi paljon. Ainakin toinen on innoissaan :)

Ennen treeniä käytettiin 20 minuuttia treenikaverin kanssa lämmittelyyn. Mukava hetki kun samalla pystyy höpisemään viikon kuulumiset ja muutenkin asiasta ja asian vierestä. Koirat pistivät rallaten, hauska pari. Treenien alkuun koirat takaisin autoon ja radan rakentamiseen. Ratana oli suhteellisen suoraviivainen rata, missä oli hyppyjen lisäksi A-este ja puomi. Juuri sitä mitä kaipasinkin! Rata missä voi antaa mennä vauhdilla, ja saatiin treenattua myös puomiakin tauon jälkeen. Mukavaa, vauhdikasta ja ennen kaikkea helppoa!

Hyvillä mielin siis koira autosta ja 10 minuuttia lisää kävelyä. Tähän perään otettiin Mörkön kanssa vielä kolme spurttia (~100m), kiva huomata että spurttien pituuttakin on voinut hieman kasvattaa. Mörkö juoksee tosi hyvin edellä koko ajan, tämäkin on parantunut.

Lämmittelyjen jälkeen otin kolme kertaa pujottelun namikipolle. Homma sujui rutiinilla ja Mörkö sai extraherkkuna hieman cesariakin. Pujotteluprosentti on 161/191 (=84,3%).

Omalla vuorolla otin ensin puomin pelkästään, palkka jätettiin odottamaan puomin päähän. Mörkö meni nousun laukalla ja muuten ravilla, mutta asenne vaikutti olevan ihan ok. Joten ei kun suorittamaan 14 esteen rataa. Tehtiinkin rata sitten kahteen kertaan, toinen kerta hyvin kevyin muutoksin. Sunnuntain koulutuksesta oppineena en tehnytkään valssia joka väliin, vaan käytin persjättöä. Pahalta se tuntuu, mutta koko ajan vähemmän pahalta. Mörkö kuitenkin ohjautuu hyvin näinkin. A-esteellä oli tosi kauniin kontaktit, mistä palkka kummallakin kerralla. Hieman olin itse hämmennyksissä, kun toisaalta Rannikko sanoi etten saa jättää Mörköä yksin esteen jälkeen ja nyt taas patistettiin pitämään liike yllä. Totuus siis jossain siellä välissä, täytyy vain etsiä se meille sopiva tapa. Puomit paranivat joka toistolla, viimeisellä kerralla Mörkö meni laukalla tasaisen osan loppuun saakka.

Erittäin hyvä mieli treeneistä :)

Treeinen jälkeen äkkiä kotiin ja vielä puolen tunnin lenkille Mörkön, Ozzyn ja Möttösen kanssa. Jos nyt ei Mr. Mörkölle lämmittelyt ja verryttelyt riitä niin sitten laji on meille väärä. Mörkö ei onneksi ole oireillut että kipuilisi nyt kun treeniä on kovennettu, mutta kyllä jännityksellä seuraan mihin suuntaan vallitseva olotila siirtyy. Toivottavasti Mörkö pysyisi nyt kuitenkin terveenä ja treenauskykyisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti