perjantai 11. lokakuuta 2013

Mörkö toko2-kurssilla

Koska saatiin treenilupa, niin otin kevyen startin tokoillen. Piirin tokon kurssi alkoi jo viime viikolla, missä käytiin lähinnä vain koeastamassa muistaako Mörkö mitään. Tänään sitten lähes täysillä treeneissä.

Treenit aloitettiin luoksepäästäväisyydellä ja paikalla ololla. Mörkö istui patsaana sivulla kun kouluttaja kävi pikaisesti koiraa silittelemässä. Tämän jälkeen otettiin omaan tahtiin paikalla oloa. Otin ensimmäisen paikallaolon lyhyellä matkalla, kestoa noin puoli minuuttia. Toisen paikalla olon taas täydellä kisamatkalla, mutta kestoa muutamia sekunteja. Loppuun vielä pari kertaa sivulla maahan - istu toistoa. Mörkö tippui maahan kuin kivi, istumaan nousussa tarvitsi käsiavun - eikä ihme kun en ole tuota vielä Mörkölle opettanutkaan.

Tämän jälkeen pureuduttiin noutoon. Hetsasin Mörkön ja heti kapulan ja päästin Mörkön perään. Mörkö meni laukalla kapulalle ja tuli ravilla takaisin. Tähän kouluttaja sanoi muutaman ihan varteen otettavan vinkin

  • Mörkölle kapula on tällä hetkellä palkkio, sillä ei siis ole mitään syytä tulla vauhdilla takaisin.
  • Ei siis enää hetsauksia kapulalla.
  • Ennemmin pitää nyt etsiä lelu tai makupala mikä on vieläkin parempi palkka kuin kapula
  • Yksi vaihtoehto on hommata toinen samanlainen kapula, ja tehdä näillä kahden lelun leikkiä
  • Rinnalle myös kapulanpitotreeniä
Muiden käydessä läpi noutoa, treenailin Mörkön kanssa kapulan pitoa perusasennossa. Useita lyhyitä toistoja ja pari hieman pidempääkin pitoa. Oikein mainiota Mörkö! Näitä pitää treenailla lisää.

Loppuun luoksetulo. Mörkö jäi odottamaan hyvin, tuli kutsusta melkein loppuun saakka laukalla ja sivulle lisäkäskyllä. Täytyy tehdä myös muutamia "vauhtiluoksetuloja" jotta saisin Mörkön laukalla sivulle saakka.

Pätevä poika tarjosi myös sivulletuloa oikeastaan koko ajan kun odoteltiin omaa vuoroamme. Palkkailin näitä sitä mukaan kun Mörkö teki nättejä sivulle tuloa. Välilä oli pakko ottaa Mörkö syliin taukoilemaan, ettei koira olisi koko tuntia vain tehnyt sivulletuloa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti