torstai 10. lokakuuta 2013

Rally-kurssilla, osa 1

Eilen sattumalta huomasin että ensinnäkin ihan tässä kodin lähellä on koirakoulu. Toisekseen siellä oli alkamassa VOI/MES-tason rally-tokokurssi. En miettinyt hetkeäkään kun Ozzyn kurssille ilmoitin. Tätä olen oikeastaan etsinytkin! En tiedä mistä Ozzyn lähdössä jännittäminen johtuu, mutta treenaamattomuus / yksin treenaaminen ei taatusti asiaa paranna. Muutenkin meille tekee hyvää saada enemmän rutiinia liikkeisiin.

Niinpä tänään suuntana Koirakoulu Kontakti. Aivan parhautta on se, että kävelen paikan päälle noin kahdeksassa minuutissa. Erinomainen alkulämmittely ja loppuverryttely! Ozzy oli hieman ihmeissään kun lähdettiinkin kävelemään treenivarusteissa, mutta paikalle päästyämme koiruus oli ihan oikeassa työmoodissa.

Kurssilla käytiin neljä kylttiä lävitse: tulppaani, valkovuokko, istu-seiso-kierrä koira ja seiso-kierrä koira. Näissähän ei ole meille mitään uutta, mukavaa vaihtelua oli muiden koirien tuoma häiriö. Lämmittelyksi tehtiin seuraamista oikealla puolella ja sitten yksittäisten kylttien pariin. Tulppaani ja valkovuokko sujuivat hyvin ja samalla tuli venyteltyä ja jumpattua koiran molemmat kyljet. Istu-seiso treeni oli hyvää muistuttelua Ozzylle ja teinkin tätä molemmin puolin. Ozzylle ei ole ollut aikaisemminkaan ongelma että sen ympäri kävellään, mutta hyvää tämänkin vahvistaminen teki.

Loppuun tein kaksi merkille lähetystä, tämä ei vielä toimi. Ozzy kyllä lähtee, mutta valitsee randomilla "merkin". Täytyy itse hieman tuumata miten merkin erottelua lähden opettamaan. Ehkä tässäkin maltti on valttia ja pikkuhiljaa lisätä kylttejä ja muita häiriöitä merkin lähettyville. Samoin tein pari edessä peruuttamista, palkitsin lyhyistä peruuttamisista että sain palkattua hyvästä vauhdistakin.

Kotona tein fyssarin määrämät harjoitteet Mörkön kanssa (niin kuin olen tehnyt päivittäin) ja samoilla innoilla vielä treenasin joitakin toistoja sivulle tuloa ja paikalla kääntymistä oikealle ja vasemmalle. Samaa myös parin askeleen seuraamisella, käännös ja seis. Kivasti Mörkökin teki ja oli oikein mukava huomata että takapään käyttökin on aktiivisempaa kuin ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti