perjantai 25. lokakuuta 2013

Toko2sta paljon mietittävää mukaan

Mörkön kanssa jälleen iltavuoroon, suuntanan piirin järjestämä Toko2 missä oli tuuraaja kouluttajana. Tunnin sisältö oli aika erilainen kuin aikaisemmin kouluttaen puhuessa paljon - asiaa. Pitkästä aikaa (siis vuosiin) jouduin tosissani kuuntelemaan kouluttajaa ja miettimään hänen viestiään. Hyvä kouluttaja, jolla paljon painavaa asiaa! Täytyy seuraavaksi selvittää kuka tämä vieraileva tähti oli ;)

Homma aloitettiin leikkimällä muutaman minuutin ajan, jotta koirien lihaksen saatiin lämpimäksi. Mörkö leikki pätkittäinä hyvin, mutta kentällä olleet agility-esteet myös häiritsivät selkeästi keskittymistä.

Heti tähän perään otettiin luoksepäästävyys ja paikallaolo. Päätin heti että teen lyhyemmältä matkalta paikallaoloa, kun viimeksi Mörkö kerta lähti liikkeelle. Nyt tähän oli vaara uudestaan kun oli kierrokset jälleen korkealla. Luoksepäästävyydessä ei ongelmia ja tästä keskytettyyn paikalloloon. Mörkö meni hyvin käskystä maahan,jäin noin kolmen metrin päähän. Onneksi, sillä naapurin koira lähti paikaltaan heti alkusekunneilla. Hieman Mörkö oli levoton, mutta pysyi paikallaan. Kävin palkkaamassa maahan ja uudestaan kolmen metrin päähän. Palkka maahan, hyvin ylös käskyllä.

Seuraavaksi katsottiin liikkeestä seis. Näytin omaa tapaani, eli peruutan itse. Kouluttaja oli kovasti sitä mieltä että tästä vaiheesta voidaan siirtyä eteen päin ja painosti (eli kannusti) kokeilemaan sitä että koira kulkee jossain vierellä ja siitä omalla kropalla koiran etenemisen blokkaus ja palkka. Pienen tuumaushetken jälkeen kokeilin tätä, ja sujui erinomaisesti! Viitisen minuuttia tehtiin tätä, koira molemmilla puolella ollen. Välillä myös edessä pysäytyksiä.

Katsottiin myös liikkeellelähtöjä, missä itse sain kovasti noottia liian vauhdikkaasta "hiihtämisestä". Ja totta se oli, että kun maltoin lähteä liikkeelle tarpeeksi hallitusti (=hitaasti) niin Mörkö seurasi tosi nätisti ja piti paikkansa erinomaisesti.

Loppuun kaksi hyppyä. Käytin targettia, joten tässä ei ollut ongelmia. Näitä pitäisi tehdä lisää kyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti