tiistai 14. helmikuuta 2017

Tikru myös viikkotreeneissä

Yhtä juhlaa! Jälleen treenaamaan :) En olekaan käynyt ohjatuissa treeneissä viiteen kuukauteen, joten tätä on kyllä odotettu. Hurjasti on alkeista aloittanut ryhmä tänä aikana kehittynyt ja kyllä pisti hiljaiseksi kun katsoin heidän mainiota menoa ratatreenissä. Itse en edes kuvitellut treenavani rataa, joten back to basics ja varovaisesti aloitellen.

Omalla ajalla muistuttelin kohteelle menoa juoksareita ajatellen, istumista, odottamist ja luvalla lähtemistä.

Ohjatusti tehtiin esteelle irtoamista, eli perinteistä "eteen" harjoitusta. Itse en välitä opettaa eteen-käskyä, tai jos opetankin niin vasta kun monta muuta tärkeämpää asiaa on opetettu. Tuolla harjoituksella oli kuitenkin nyt hyvä aika koska ensinnäkin Tikru eteni suoraan, kroppaan ei siten tullut liian voimakkaita voimia. Suoralla melkein maahan kaivetut rimat on helpompi suorittaa teknisesti. Tikrulla on niin vähän hyppykokemusta ettei mitään järkeä tehdä vielä vaikempaa. Ohjaajasta pois päin irtoaminen on aina hyvä juttu agilityssä ja oli mukava huomata ettei Tikrua häirinnyt ollenkaan kun jäin paikoilleni lähetyspaikkaan.

Toki tässä on vielä pitkä matka oikeasti itsenäiseen suoritukseen, mutta nyt sain juuri sen tason harjoituksen kuin kaipasinkin. Ensin yhden esteen takaa, sitten kahden ja lopulta kolmen. Viimeisen hypyn takana oli apuohjaaja lelun kanssa hoitamassa palkkauksen. Kaikkinensa viisi toistoa (1-1-2-2-3) ja hyvillä mielin leikkien pois.

ps. mukana myös muksu. Oli ilo huomata että tyyppi nukkui treenien ajan ja oman vuoroni ajan keskittymään täysillä koiraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti