perjantai 10. helmikuuta 2017

Tikru juoksareiden pariin

Otin härkä sarvista ja uskaltauduin ilmoittautumaan Tikrun kanssa juoksareiden ja varsinkin juoksupuomi-kurssille. Itselläni on kohtuu hyvä kuva miten haluan yrittä edetä Tikrun kanssa, muta tiedän etten saa ryhtiä tekemiseeni ilman säännöllistä tuntia... Niinpä tänään jännittyneenä jätin pojan isänsä hoitoon ja lähdettiin Tikrun kanssa opin tielle.

Olin ajatellut alunperin opettaa kontaktin sheippaamalla, mutta myönnän että epäilin tätä hieman jo alkuunsa. Niinpä kurssilla ehdotettu etenemistapa kontaktin kokoisella matolla + maton alla olevalla elektronisella kosketusalustalla oli ihan mieluinen vaihtoehto. Elektroniikka vie virhenaksujen tai myöhässä naksauttamisen ongelman pois, joskin tuo tullessaan vaikeuden treenata ilman elektroniikkaa. Toisaalta tykästyin ajatukseen kontaktikäytöksen kouluttamiseen puomista irrallisena harjoituksena, näin saadaan säästettyä koiraa todella paljon. Eli käytännössä tässä yhdistyy boksin ja sheippaamisen parhaat puolet: target on koiralle (oletettavasti?) koko ajan selkeä, perustyöt voidaan tehdä tasaisella ja osumasta tuleva ääni on elektroniikan takia aina oikeast toiminnosta tuleva.

Eli alkuun juoksutettiin pelkän maton ylitse kahden namikupin väliä. Tämä kun sujui niin treenattiin ääni+nami assosiaatio kuntoon. Sitten yhdistettiin nämä ja juoksutettiin maton yli edes takaisin Tikrun saadess palautteen elektronisella äänellä. On muuten aika helppoa kun omissa käsissä ei ole naksutinta :) Ja varmasti tulee olemaan vielä helpompaa kun kovassa vauhdissa ei tarvitse katsoa omaa juoksulinjaa, osuiko koira kontaktille, naksautaa ja vielä palkitakin.

Seuraavaksi mietityttää omatoimitreenaaminen. Varsinkin pohjatöiden tekemisen uskon osaavani itsekin, joten ei ole mitään järkeä maksaa niiden tekemisestä kurssilla. Varsinkin kun suurimmat ongelmat tulevat luultavasti varsinaisella esteellä. Ainakin boksin perusopetus sujui mallikkaasti, joten melkein samoilla ajatuksilla maton kanssa edetään. Alku menee varmaan opetellessa miten saan mahdutettua 2-3 omatoimitreeniä torstain treenien lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti