maanantai 1. joulukuuta 2014

Kolmoset korkattu!

Sunnuntaina käytiin katsomassa Mörkön kanssa Lohjalla että miltä se meno kolmosissa vaikuttaa. Tuomarina oli Henri Luomala, joka yllätyksekseni piti ihan kohtuullisia etenemiä radalla. Kyllä se nopein nolla löytyi siitä huolimatta ;)

Agilityradalla olin itse jostain syystä aivan hyytelössä. Jalat tuntuivat raskaalta eikä oma eteneminen tuntunut millään muotoa kevyeltä. Liekö sitten kroppa vielä nukuksissa, vai olisiko jännistys näkynyt näin? Joka tapauksessa Mörkö teki A-esteellä hyvän kontaktin, pujotteli hyvin ja oli erittäin kiltti koira kun ei hypyllä nro 13 hypännytkään takaisin päin. Puomi oli 4s, reilu puoli sekuntia nopeampi kuin kuukausi sitten. Ei edelleenkään huippu, mutta sentään suunta on oikea. Totuus kuitenkin on, että vaikka Mörkö menisi puomin ja pujottelunkin (3,5s) nopeammin niin yliaikaa olisi silti mennyt. Eli seuraava "helppo" tapa saada nopeutta on se että itseltä painoa alas ja parempaa kuntoa tekemään!


Hyppyradalla sitten olinkin ihan eri tavoin hereillä, ja Mörkökin vaikutti tosi iloiselta. Jostain syystä jätin kuitenkin ohjaamatta muurille ja sitten sitä suorittaessa häröiltiin koko rahan edestä. Mittailin videolta että jos muurihäröilyä ei olisi ollut niin oltaisiin justiinsa päästy ihanneaikaan. Jossittelua, tiedän mutta on kiva huomata ettei ne ihanneajat ihan mahdottomia ole - vaikkakaan ei niitä kyllä helpostikaan saavuteta.



Viimeisillä neljällä hypyllä kuului Mörköltä ähkäisy joka kerta kun se laskeutui maahan :( Tiedä sitten väsyikö koira siitä että oli kaksi rataa 35cm hyppykorkeuksilla. Vai onko Mörköllä jumeja jossain? Fyssari varattu ensi viikolle joka tapauksessa. Mörkö on ollut eilen ja tänään muuten todella pirteä, joten en ihan heti usko että on kipujakaan. Josko siten olisi tottumattomuutta korkeisiin hyppyihin? Täytyy alkaa varovaisesti ja hallitusti tekemään enemmän korkeampiakin hyppyjä.

Illalla käytiin vielä pikaisesti tokoilemassa, kun ei koko marraskuusa päästy yksiinkään treeneihin. Pikatsekkaus perusasioista, eli seuraaminen hyvää ja jäävät erinomaisia (istu, seiso, maahan). Ruudun paikkaa naksuttelin muutaman toiston. Tunnarin omaa kapulaa Mörkö haki putkipainojen kätköistä, ja hetken pohdittuaan lähti suorittamaan tehtävää nenä tuhisten. Aivan huippu pieni mies, taitaa ymmärtää käskysanan merkitysen :)

Tänään käytiin tekemässä 6km lenkki. Ihanan kuiva maa ja jostain syystä ei muita ulkoilijoita niin koiratkin sai olla vapaana reilusti yli puolet lenkistä. Mörkö riehui omiaan ja Ozzy paineli menemään omaa vauhtiaan. Hyvä tasapainottava lenkki näin kisojen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti