torstai 4. joulukuuta 2014

Treeniä ja hyppytekniikkaa

Eilen viikkotreeneissä varsin haastava rata, missä sai kivasti kokeilla koko ohjausrepertuaaria ja vielä paria ohjausta sen lisäksi. Yleisesti meni ihan kivasti. Tein pujottelun namikupille, sillä haluan nostaa Mörkön pujottelunopeutta ja tehdä sen verran paljon nyt suuren motivaation toistoja että nopeammasta rytmistä tulisi tapa. Puomikin mentiin kahteen kertaan, kummallakin kerralla laukalla ja hienolla kontaktilla.

Okserin takarima puraisi Mörköä varpaisiin ja siitäkin Mörkö järkyttyi. Tämä on toinen rima ikinä mikä Mörköltä on tippunut. Ja tiputushan näkyi sitten saman tien itseluottamuksessa ja mielestäni myös vauhdissa. Joidenkin toistojen jälkeen Mörkö hyppäsi okseria uudestaan, mutta rento se ei mun mielestä ollut.

Niinpä olin tänään enemmän kuin tyytyväinen kun Kaukosen Ullan treeneihin vapautui paikka. Nyt on hyvä kohta katsoa missä mennään hyppytekniikan kanssa kun kisoissa Mörkö selkeästi ähkäisi loppuradan hyppyjen alastuloissa ja nyt vielä tippui okserin rima.

Aloitettiin okserilla. Alkuun kolme 15cm hyppyä neljän jalan välein ja viimeisestä hypystä kuuden jalan päähän okseri (korkeus 15cm ja 20cm). Tehtiin tätä kuusi toistoa. Alkuun Mörkö otti yhden pikkulaukka-askeleen ennen okseria, viimeiset toistot oliva ilman ylimääräistä laukka-askelta. Tätä täytyy nyt tehdä (agilitytauon jälkeen) niin kauan että suoritus on rento. Sitten okserilla etäisyyden arviointia ja kun tämäkin sujuu rennosti niin sitten okserilla vielä korkeuden arviointia. Homman nimi ei niinkään ole "okserionglema", vaan että Mörköllä on kaikilla hypyillä itseluottamus hieman hakusessa. Joten työstetään itseluottamus takaisin hyvälle tasolle.

Toisena harjoituksena tehtiin okseria, mistä neljä jalkaa hypylle. Pumpperi kolmen jalan etäisyydellä. Tässä vahvistui edellisessäkin harjoituksessa näkynyt ongelmla, eli Mörkö ei pysty siirtämään painoaan takaosalle niin kuin ennen ja sitä myöten ponnistus on huono. Kisoissa Mörkö on luultavasti ponnistanut etuosallaan, jolloin lihasten väsyessä on alastulossa alkanut kuulumaan ähkäisyä. Tätäkin treeniohjelmaan, jotta saadaan painonsiirto kohdilleen ja ponnistukseen kehitettyä voimaa.

Yhteenvetona se, että nyt on aika käydä näyttämässä koiraa fyssarilla. Jumia on joko etupäässä tai takapäässä, Ulla veikkasi jälkimmäistä. Onneksi aika on varattu jo ensi viikon keskiviikolle. Seuraavasta viikosta on muutenkin tulossa agilityvapaata, mikä sopii nyt paremmin kuin hyvin. Täytyy myös varata alkuvuoteen osteopaattiaikaa. Voihan se olla että anaalirauhasen tulehdus on saanut jumeja peppuun... ja nyt sitten ne näkyy tekemisessä.

Oli hyvä käydä hyppytekniikassa. Nyt on taas kotiläksyt selvillä ja selkeä suunnitelma loppuvuodelle. Mutta ensin hoidetaan Mörkö kuntoon!

ps. kokeilumielessä aloin keskiviikkona naksuttelemaan peruutusta. Mörkö tajusi nopeasti idean, ja nyt kolmen päivän jälkeen Mörkö tekee usean metrin poispäin peruutuksia :) Tosin nyt jäävät nämä treenit lyhyelle tauolle, jatketaan jos saadaan fyssarilta lupa. Hauska vaan huomata miten nopeasti Mörkö tempun oppi. Toki vielä liikkeelle ei ole käskyä enkä ole missään muualla kuin kotona kokeillut, mutta alkua pidemmällä ollaan jo pitkälti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti