sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tokotreenit

Pitkästä aikaa pääsin eilen tokotreeneihin, johan tässä erinäisistä esteistä johtuen olikin yli kuukauden tauko. Kotona ollaan muutaman kerran treenattu korokkeen ympäri pyörimistä, mikä on parantanut vasemmalle käännöksiä ja sivulletuloja selkeästi. Samoin pari kertaa olen palkkailut noutokapulan kunnolla pitämisestä. Mutta eipä näillä harjoitusmäärillä kuitenkaan voi juhlia.

Aloitettiin paikalla makuulla. Jostain syystä Mörkö vaati useamman käskyn alasmenoon. Paikalla olo itsessään oli varsin siisti reilu puoli minuuttia ja sitten Mörkö aloitti uuden tapansa - pallien nuolemisen. Jostain syystä Mörkö alkaa pesemään sukukalleuksiaan aina pidemmissä paikkamakuissa. Huomautin, ja seuraavan puoliminuuttisen Mörkö olikin ryhdikkäänä rivissä. Takaisin tullessa taisi ahdistaa lähestyvä ihmisrintama, sillä nousi ylös ennakkoon. Tämän takia tehtiin uusi jättö (maahan nopeasti), parin sekunnin odotus ja paluu. Tällä kertaa Mörkö malttoi hyvin odottaa käskyä.

Omalla ajalla treenailin ruutua ja ruudun paikkaa. Mörkö on ymmärtänyt hyvin että ruutuun pitää mennä, mutta tarjoaa paikaksi liian edessä olemista. Jäin miettimään tätä takaisin ajaessa, että onko sillä nyt oikeasti niin väliä jos koira onkin keskellä ruutua eikä ruudun takareunassa? Kyseessä kuitenkin pieni koira. Jotenkin tuntuu niin turhalta hinkuttaa paikkaa taaemmaksi, kun en selkeästikään saa aikomustani kerrottua selkeästi Mörkölle. Ja tästä seuraa turhautuminen. Tämä liike hetkeksi hyllylle, ja takaisin työstettäväksi kun itselläni on selkeä visio.

Kouluttajan kanssa halusin tehdä pitkän seuraamisen käskytettynä. Harjoiteltiin samalla kehään tulo, mikä oli hyvä. Koko seuraaminen oli aikamoista keulimista :D Perusasennot kivoja, samoin käännökset oikealle ja vasemmalle. Täyskäännökset väljiä johtuen keulimisesta. Lopputuloksena kuitenkin reilusti plussan puolella, Mörkö teki pitkän seuraamisen iloisesti ahdistumatta tai lässähtämättä. Tuli jopa olo josko alkaisi katsomaan möllikisoja? Jos sielläkin seuraamiset onnistuvat hyvin, niin sitten ehkä virallisiinkin.

Omalla ajalla muutamat asennonvaihdot erittäin läheltä. Samoin kapulan pito ja yksi nouto.

Loppuun tehtiin oman etsimistä (tunnari) pussipainojen joukosta. Mörkö on suloinen kun on selkeästi ymmärtänyt että omaa haetaan. Loppuun vielä erinomainen liikkeestä seis.

Tänään nautittiin terveydestä, valoisuudesta ja lumesta kahden tunnin verran Nuuksion metsissä. Välillä mentiin isompia polkuja, välillä ihan mustikan varpujen keskellä. Omissa jaloissa tuntuu niin pohkeissa ja reisissä, hyv teki. Molemmat koirista nukkuu vieressä kuorsaten, taisi tehdä hyvää niillekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti