keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Rally-treenit

Agilityn viikkotreenit oli peruttu talkoiden takia. Keksinpä sitten että rally-treeneihin voisin lähteä tuuraajaksi. Talkoovelvoite hoitui tiistaina hallin viereistä metsää siistien ja tänään illalla Mörkön ekoihin rally-treeneihin.

Ja kyl' vaan oli niin vaikeaa!

Alkuun kiinnosti matto ja hajut... piti oikein muistuttaa että töitä tehdään, ja pidin koko ajan kriteerinä hyvät seuraamisen lähdöt. Olen huomannut että Mörköllä saattaa olla pari ensimmäistä askelta väljiä, ja tätä näkyi varsinkin treeneissä kun oli paljon häiriötä (hajut, koirat, kyltit, houkutuksen häiriöt).

Samoin mietin että miten on niin vaikeaa, ennen kuin selvisi että treenirata oli AVO-rata. Ihmekkös tuo että tuntuu hankalalta, varsinkin kun joukossa oli treenamattomia asioita.

Kivat treenit ja mukavaa vaihtelua. Kyllä kuitenkin toko tuntuu mielekkäämmältä. Rallysta saa tokoon tukea, Takaosan hyvää käyttöä tulee vahvistettua rallyssa. Seuraaminen kaarevilla urilla vahvistaa seuraamista. Ylipäätänsä erilaista häiriötä. On vain älyttömän vaikea pitää omista kriteereistä kiinni. Niin helposti alkaa käyttämään ylimääräisiä käsiapuja tai suullisia apuja (sekä kehuja) kun siihen on kerran mahdollisuus.

Pysyn siis alkuperäisessä suunnitelmassa. Tokoillaan nyt tuon otuksen kanssa niin pitkälle kuin pääsee. Mielenvirkistyksenä satunnaisesti rallya. Eläkevuosina sitten painopiste enemmän rallyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti