sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kuukauden tokotauko takana

Vähän vahingossa tuli vietettyä kuukauden tokotauko. Muutamaan koulutukseen olin estynyt pääsemään ja muutenkaan en ole pahemmin tokoa edes kaipaillut. Pari hassua pitkää seuraamista olen lenkin varrella olevan koulun kentällä tehnyt ja Mörkö on toiminut tosi kivasti. Yhtä satunnaisesti olen jumpannut Mörkön takapään käyttöä, mutta tehnyt kuitenkin.

Tänään suunnattiin kuitenkin Riihimäellä Naurava koira -areenalle. Itse olin kiinnostunut paikasta jo senkin takia että kuukauden päästä siellä järjestetään partisten rally-tokomestikset. On mukavampaa kun tietää miltä paikka näyttää ja mitä odottaa. Oli kyllä todella kotoisa halli! Kun saadaan pari ylimääräistä pöytää vielä niin sitten oltaisiin paikan puolesta valmiita kisoihin.

Treenit aloitettiin koemaisesti, koska kerrankin päästiin hyödyntämään uutta paikkaa. Päätin palkata Mörkön nätistä kehääntulosta. Tämän jälkeen tehtiin liikkuroituna liikkeestä maahan ja luoksetulo, minkä jälkeen superpalkka. Mörkö toimi rennolla ilmeellä koko setin, eikä sitä ollenkaan häirinnyt uusi paikka tai haukkuneet koirat. Niin hienoa!

Yhdessä tehtiin häiriötreeniä, seuraamista häirittynä sekä paikallaolot. Istumisessa pysyin koko ajan näkyvillä. Maassa ollessa kävin puolisen minuuttia piilossa, mutta tulin näkyville ennen kuin liikkuri lähti pujottelemaan koirien läpi. Hyvä näin, sillä Mörkön ilme pysyi levollisena koko paikallaolon. Oikein hienoa!

Liikkuroituna tehtiin seuraamista. Muuten oikein hienoa, mutta havaitsin Mörkön ahdistuvan juoksupätkistä. Se seuraa kyllä nätisti, mutta sen ilmeeseen tulee sellainen ahdistuminen. Ehkä Mörkö on sen verran insinööri, että sen mielestä seuraaminen on kävelynopeudella tapahtuvaa ja juoksunopeudella tapahtuva on jotain muuta. Ainakin Mörkö on yleisesti todella tarkka suoritusnopeuksista, minkä takia haluankin siltä aina oikeavauhtisen suorituksen ennemmin kuin teknisesti tarkan. Sopii Mörkölle. Nyt kun tiedostan ahdistuksen, niin voin asialle tehdäkin jotain tulevaisuudessa.

Omalla ajalla tehtiin kauko istu - seiso asennonvaihtoa. Kokeilin erillaisia tapoja miten saisin Mörkön pomppaamaan seisomiseen, ja kyllähän sellainen löytyi. Nyt pitää palata takaisin alkuun ja opettaa sama liikerata ylös-käskylle. Olen vakuuttunut että tuollainen pomppauksen kautta on Mörköllekin helpompi kriteeri kuin että pidä takajalat paikallaan.

Muisteltiin myös seuraamisen käännöskisä joka suuntaan. Oikealle kääntymiset olivat selkeästi Mörkön parhainta, mutta edelleenkin tekisi mieli noista nillittää. En nillitä vaan olen tyytyväinen edistymiseen :) Pystyin ensimmäistä kertaa ikinä tekemään myös seuraamista pelinä (heitin makupalan maahan Mörkölle ja heti sen syötyään kun tarjosi seuraamista naks + nami ja uusi makupala maahan). Mörkö tuntui tykkäävän.

Noutamisen sivulletuloakin tehtiin. Epätoivo vaan meinasi iskeä, kun Mörkö pitää kapulaa niin älyttömän huonosti paikallaollessaan. Tätä pohdin illan mittaan ja kaipa se on vaan nähtävä vaivaa tämänkin liikkeen eteen. Pystyn kiskomaan Mörkön kanssa kapulalla, tällöin luonnollisesti Mörköllä hyvä ote. Itseäni on vieroksuttanut ajatus "pidä"-käskyn opettamisesta, mutta miksi ihmeessä tarvitsisi opettaakaan kun voin käyttää samaa "nouda" -käskyä kuin muutenkin noudossa. Kyseessähän on kuitenkin eniten asennekoulutuksesta ja itsevarmuuden kasvattamisesta. Niinpä jatkossa näitä vetoleikkejä ja kun hyvä ote nouda + naks + nami. Voi olla että alkuun saa vain yhden toiston / treeni, mutta eiköhän tuokin kokemuksen kasvaessa parane.

Pääpiirteittäin jäi kiva fiilis. Melkein tekisin mieli katsoa kokeitakin. Mutta ei nyt kuitenkaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti