keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Takaakierron takaakierto

Tänään oli treeneissä rata, missä ei tainnut olla kuin pari suoraa hyppyä. Muuten pääsikin kokeilemaan takaakiertoa vaikka millä tavoin höystettynä. Hyvä niin, sillä itselleni jostain syystä päälle juoksut tuntuvat tosi vaikeilta. En kyllä noita ole pahemmin harjoitellutkaan... syytä kyllä olis.

Itsestä tuntui että Mörkö oli kovinkin hidas, mutta kouluttaja oli kovasti eri mieltä. Kehui myös miten Mörkö on teknissti taitava ja luotettava. Kieltoja tulee harvoin ja rimoja ei ole tainnut tippua koskaan. Käännöksetkin on juuri niin tiukkoja kuin ohjaan. Osaan minäkin saada Mörkön tekemään laajoja kaarteita ;)

A-esteellä oli tänään rumia loikkia. Kaikki loikat ovat lähteneet tähän mennessä kontaktilta, mutta en edes haluaisi odottaa ensimmäistä kontaktivirhettä. En myöskään tykkää että Mörkö hyppää niin korkealta. Ensinnäkin se on hidasta ja toisekseen se tärkeämpi, eli ihan turhaa rasitusta etuosalle. Joten etsin hallilla juoksukontaktitreeneihin tehdyn boksin ja kokeilin mitä tapahtuu. Targetti toiselle puolelle boksia, yhdessä lähdettiin boksille ja naksaus kun Mörkö loikkasi boksin sisään - ja saman tien ulos. Eli juurikin sitä mitä halusinkin! Kymmenkunta toistoa varioiden kummalla puolella olen ja paikkaani suhteessa koiraa (edessä, vieressä takana). Jokainen kerta Mörkö teki täydellisesti, eli laukalla sisään ja saman tien ulos niiltä jalansijoiltaan. Oli mukava huomata että Mörkö venytti sisäänmenevää laukka-askelta ja lyhensi ulostulevaa. Oletan että tämä on tahtotila A-esteelläkin. Jotta saisin viimeisen askeleen osumaan alemmas kontaktia.

Olen itsekin tuosta ihan innoissani, ja Mörköstä se vasta kivaa olikin. Onneksi tuo on niin kuuliainen otus, että kun sen kerran saa ymmärtämään mitä tahdotaan niin se pyrkiin kyllä niin tekemään. Joten nyt alkuun tietenkin useita (kymmeniä) toistoja boksia tasaisella. Ajattelin kuitenkin aika nopeasti siirtyä A-esteelle ja katsoa mitä tapahtuu. Mieleen juolahti jäähdyttelylenkillä, että jos tämä toimii A-esteellä niin miksei kannattaisi kokeilla myös puomilla... ennen kuin ryhdyn mhinkään hätiköityyn katson miten A-esteen kontaktiprojekti etenee. Samoin pitää saada itseni sinuiksi periaatteista, eli haluanko jatkossakin puomilla 2on2off-kontaktin vai "tyydynkö" juoksukontaktiin. Siinä pähkinä purtavaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti