lauantai 18. lokakuuta 2014

Hyvinkään kisat

Enpä ole vuosiin käynyt Hyvinkäällä kisaamassa. Osittain odotin näkeväni hallin uudestaan, että onko tila parantunut. Osittain en odottanut kisaa ollenkaan, jos mikään ei olekaan muuttunut. Alkuun Hyvinkään hallille mennessäni olikin ihan positiivinen fiilis, kunnes totesin että hometta on pakko olla edelleen ja alustana ollut tekonurmi oli inhottava omillekin jaloille. Vaimennusta vain nimeksi jos sitäkään ja pitokin vielä huonohko. Kiitos ei siis tälle paikalle jatkossa. Olkoon tämä kerta lisänä Mörkön kisapaikkakokemukseen.

Kisathan meni "ihan ok". Tuloslistan mukaan sijoitukset 1. (hyppyrata) ja 4. (agilityrata), virheetön ratasuoritus mutta kummallakin yliaikaa (+2s ja +0,47s). Paluumatkalla syitä ja seurauksia pohtiessa totesin että muuttujia on aivan liikaa, mutta kaksi ehkä on lähinnä totuutta. Ensinnäkin tänään oli ensimmäinen jossain määrin terve olo kahteen viikkoon. Varsinkin ensimmäisellä radalla oli turhauttavaa, kun tuntui ettei omat jalat vain liiku. Toisella radalla meni jo huomattavasti paremmin (joskin Mörköä jännitti keinu ja puomi). Toisena Mörkön kisapaikka kokemattomuus. Laskeskelin että tämä oli vasta viides paikka missä Mörkö on kisannut. Mörkö jotenkin "hyytyy" uusissa paikoissa, sama oli havaittavissa Kirkkonummen ekoissa kisoissa (toisissahan kaikki menikin putkeen). Toinen mokoma kisapaikkoja vielä, niin kokemusta on luultavasti jo niin paljon enemmän ettei tarvitse ihan niin paljon jännittää.

Vaikken saanutkaan Mörköön samanlaista intoa kerrytettyä omaa vuoroa odotellessamme, niin oli kiva huomata että Mörkö kuitenkin tekee hyväll asenteella hommia radalla. On ihan mahdottoman etuoikeutettu, kun on koira joka tekee niin kuin sanotaan ja huolehtii itse että rimat pysyvät paikoillaan. Pujottelun kanssa otin itse "suuren" askeleen, kun ohjasin jälkimmäisellä radalla Mörkön vasemmalta puolelta. Ei kummempaa, muuta kuin että kyllähän se minua jännitti. Keinu oli hitusen hidas, puomi huomattavan hidas. Parempia kuitenkin kuin tämän vuoden alussa, suunta on siis oikea.

Viimeinen nousunolla ei ollut siten tänään kotiin tuomisina. Katsotaan miten käy viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti