maanantai 13. lokakuuta 2014

Niinun vauhtitreenit

Viikon verran olen koittanut ottaa rauhallisesti ja itseäni säästellen. Tänään päästelin treeneissä menemään senkin edestä. Jos ei kerta parane levolla niin jos vaikka tulisi kunnolla kipeäksi rasituksesta, tällainen puolitila on kaikin puolin huono. Ei tarpeeksi syytä jäädä pois töistä, muttei tarpeeksi terve että voisi puuhastella normaalisti.

Meidän teemaan sopivasti oli suunniteltu kaksi vauhdikasta rataa, omin kommervenkein tietty. Oli mahtavaa kun pääsi Mörkön kanssa menemään kovaa. Niin hienoa kun Mörkön voi jättää selän taakse suorittamaan annettua tehtävää. Myöhemmin kyllä tuli mieleen, että seuraavan koiran kanssa voipi olla vaikeaa kun nyt tällaisen tavan opettelee ;)

A-esteellä sain vahvistuken Niinulta siihen etten jatkossa vaadi Mörköä pysähtymään kontaktille. Olen tätä itsekseni aiemmin pohtinut, mutten ole uskaltanut edetä pohdinnasta käytäntöön. Keinun Mörkö suoritti superpätevästi! Kepeille oli haasteellinen keppikulma (noin 150 astetta vasemmalta), mutta onnistuihan se kun maltoin ohjata loppuun saakka sekä jaksoin odottaa ensimmäisen välin. Tänään tuli tehtyä myös pujottelun jälkeen valssi - jotain mitä en ole uskaltanut tehdä ikinä aikaisemmin. Mörkö ei häiriintynyt tästä laisinkaan, joskaan en heti ole tekemässä samaa kisoissa. Muuten treeneissä sai juosta ja nauttia vauhdin hurmasta.

Taisi ottaa Mörkökin voimille nopeatahtinen treeni. Loppuverryttelyssä Mörkö kyllä spurttaili omiaan vapaana ollessaan, mutta kotosalla on uni maitanut. Omassa takalistossa tuntuu kanssa että jotain on tullut tehtyä. Pohdinkin kotiin ajaessa, että jotain on täytynyt tapahtua oikein kun nykyään tulee treeneissä ja jokaisessa startissa hiki. Samoin tajusin että Malminkartanon jätemäkihän on aivan täydellisen matkan päässä kotoota. Sinne voi hyvin hölkätä (noin 5-6km suunta riippuen reitistä) ja jätemäellä voi joko tempasta kaikki rappuset kerralla tai tehdä useampia lyhyempiä porraspätkiä. Porrastreeniä, mäkitreeniä ja/tai spurtteja kaipaa kyllä liikkumiseni tällä hetkellä. Pääpaino saakin olla helpolla juoksemisella, mutta sietäisi muutenkin rasittaa kroppaa sykkeitä nostaen kuin vain mitä satunnaisessa seinäkiipeilyssä tapahtuu.

Eli, nyt kun Mörkön lihaskunto ja kunto alkaa olla siellä missä haluan niin voikin seuraavaksi ylläpitää se mitä on saavutettu - ja kehittää vastavuoroisesti ohjaajan kuntoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti