perjantai 1. marraskuuta 2013

Tokossa edistymistä

Piirin toko2-kurssin toiseksi viimeinen kerta. Aloitettiin ensin paikalla oloilla, ohjaaja toimi itse häiriönä mennen kyykkyyn, kiertäen koiraa ja tehden mitä mieleen tulee. Ensin maaten, Mörkö oli oikein varma suorittaja. Paljon palkkaa ja suuria häiriöitä. Lopussa pystyin kiertämään koiran ilman ongelmia. Vapautus ja sama homma istuen. Tämäkin meni hyvin, eikä Mörkö siirrellyt etutassujaan. Loppuun vielä seisoen, minkä kanssa pitikin helpottaa tehtävää todella paljon. Tosin tämä ei olllut yllätys kun en ole paikalla seisomista edes aiemmin harjoitellut.

Tämän jälkeen katsottiin noutoa. Tein ekan kerran Mörkölle kahdella kapulalla noutoa. Hieman Mörkö oli kysymysmerkkinä, mutta pari ihan kivaa laukalla palautusta saatiin aikaiseksi. Kerran perus vauhtinouto, minkä jälkeen tuli käskynä opetella loppuasento sillä vaikuttaa ettei Mörkö oikein ymmärrä tehtävää ja sitä myöten palautusvauhti on hitaampi. Jäimme itseksemme harjoittelemaan perusasennossa kapulan pitämistä muiden käydessä omia noutojaan läpi. Hyvin Mörkö ottaa kapulan ja pitääkin joitakin sekuntteja. Lisää vain keston treenaamista ja palautuspaikan vahvistamista, niin sitten näkee miten palautuksen selkyys vaikuttaa palautusvauhtiin.

Omalla ajalla tein seuraamista sekä perusasennossa askelsiirtymiä. Mörkö tarjoaa välillä todella nättiä seuraamista, ja tein muutaman hieman pidemmänkin pätkän. Samoin oikealla kääntymiset ovat parantuneet huimasti. Liikkeestä seis (perusasento) on myös paljon parempi, Mörkö ei ota enää niin paljon etäisyyttä pysähdyksessä kuin aikaisemmin. Oikeastaan tämä tuntui jo ihan oikealta seuraamiselta :) Tuli mieleen, että josko ihan oikeasti pääsisi joku päivä kilpailemaankin tokossa.

Omaa hypppyvuoroa odotellessa tehtiin kaikenlaista jumppaa. Ensin treenailtiin takapään käyttöä, sitten tehtiin asennonvaihtoja istu-maahan-istu ja maahan-seiso-maahan. Tämän jälkeen yksi kaukokäskyjen aloitus ja istumaan nousu noin metrin päästä. Hyvin sujui. Muutama liikkeestä seis kerettiin myös tekemään, Mörkö teki oikein napakoita pysähtymisiä.

Hypyssä tein kaksi toistoa, lähetin molemmilla kerroilla namialustalle. Ensimmäisessä hypyssä Mörköllä oli ajatus niin targetissa, että tuli pieni estekosketus. Toisella kertaa tämäkin korjaantui. Mörkö malttoi hyvin odottaa käskyä ja käskyn saatuaan lähti joutuisasti hypylle.

Kotiin ajellessa mietin, että pitää alkaa pohtimaan kokeenomaisia treenejä. Ei nyt ehkä vielä kuitenkaan (mölli)kisoja, mutta jotain sellaista treeniä missä tulisi tehtyä kokeenomaisesti osan liikkeistä. Että saisi pikkuhiljaa liikerutiinia ja suorituksista suurempia kokonaisuuksia. Pitääkin pitää silmät auki jos tulisi vastaan jotain mielekästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti