torstai 7. marraskuuta 2013

Rallyn viimeistelyt ja hyppytekniikkaa

Ozzyn kanssa oli tänään rally-tokokurssin viimeinen kerta mikä toimi samalla meidän kenraaliharjoituksena SM-kisoihin. Ozzy oli liikuttavan innostunut tajutessaan sen pääsevän treeneihin, hassu :)

Treenit olivat kasattu mukavasti pisteistä, eli kahdeksan pistettä joissa jokaisessa oli aikaa tehdä 2min tehtävää. Mukana oli niin seuraamisessa peruuttaminen kuin edessä peruuttaminen ja muita mestari-luokan kylttejä. Aivan täydellistä meille! Tosin en tehnyt tunnollisesti kaikkia pisteitä, sillä välillä tein merkille lähetystä. Tuokin alkaa sujumaan hyvin, vihdoin ja viimein. Tuskin vielä kisoissa onnistuu, mutta Ozzylla alkaa olla kuitenkin ajatus liikkeestä. Hyvillä mielin siis kisoihin lauantaina (minne on muuten ilmoitettu 25 MES-luokkalaista, eli käytännössä on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä finaaliin jos vain saa ekalta radalta tuloksen). En suostu jännittämään (vielä), tehdään se mitä pappa-koiran kanssa osataan.

Ozzyn treenien jälkeen kävelin pikaisesti kotiin ja kävin vaihtamassa koiran, jotta pääsin suhaamaan pikaisesti Mörkön hyppytekniikkatreeneihin. Kouluttaja tiesi minun tulevan myöhässä ja onnistuin aikatauluttamaan itseni niin hyvin, että päästiin suoraan tekemään Mörkön kanssa ensimmäistä harjoitusta.

Aloitettiin taipumisella, viidellä hypyllä. Muistelin oikealle taipumisen olevan vaikeampaa, joten aloitettiin vasemmalle. Vasemmalle Mörkö suorittaa harjoituksen laukalla, oikealle vaihdettaessa tiputti raville. Tämä pitää muistaa mainita osteopaatille.

Toisena harjoituksena tehtiin toiveestani "peppu-treeniä", eli reisilihasjumppaa. Hyppy - okseri (neljän jalan välillä) pumpin takaa lähetettynä. Ensiin aloitettiin rakentamaan okserin leveyttä, rimat olivat 15cm. Kun leveys oli parilla toistolla saavutettu, niin alettiin nostamaan takarimaa. Tehtiin toistoja aina 20-35cm korkeuksiin saakka, minkä jälkeen vielä yksi toisto matalalla. Koulutajalla ei ollut mainittavaa hyppyteknisistä asioista. Hyvä näin.

Keskusteltiin mun teoriasta Mörkön selkäkivun takana, eli yhtäkkinen hyppyjen korotus kisoissa. Jos siellä olisi tapahtunut revähdys, tai jos vain korkeat hypyt olivat henkisesti liian vaikeita. Mahdollisia skenaarioita, joskaan varmuuta syystä ei tiedetä. Kouluttaja oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tee pahaa totuttaa Mörköä hyppäämään korkeampiakin hyppyjä.

Viimeisenä treeninä tehtiin kahdeksan esteen rataa, missä oli kivoja vahtisuoria ja pääsi tekemään pakkovalssin ja jaakotuksen. Ohjausteknisesti meni hyvin, ja Mörköllä oli tosi hyvä vauhti päällä! Viimeisenä esteenä pujottelu, mikä sujui hyvin. Pujottelulaskuri nyt 164/194 (=84,5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti