sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Merkkiä ja hyppytekniikkaa

On ollut kyllä niin hieno viikonloppu itsellä, että näitä saisi olla kyllä enemmänkin. Eilinen aloitettiin tekemällä koirien kanssa reilun tunnin mittainen metsälenkki auringosta (!) nauttien. Tämän jälkeen kävin ratsastamassa, minkä jälkeen kauan odottamani sauna. Illalla vielä yksille kaverien kanssa.

Tänään nukuin pitkään... jopa niin pitkään että herättyäni olin kerrankin oikeasti pirteä. Niinpä ensin koirien kanssa "aamu"lenkille, minkä jälkeen Ozzy ja Mörkön kanssa hallille.

Ozzyn kanssa olin suunnittellut treenaavani merkkiä. Faktaahan se jo on, ettei Ozzy tuota liikettä vielä kisatilanteessa osaa, mutta mitä enemmän saan laadukkaita toistoja alle sen paremmat mahdollisuudet meillä on. Vaikka toki toivoinkin ettei merkkiä ole rally-tokon SM-kisoissa... Niinpä rakensin Ozzylle kylteistä neliön, minkä keskelle vain merkin. Lähettelin Ozzya eri neliön sivuilta merkille. Toistoja kaiken kaikkiaan 12 ja varsinkin kolme viimeisintä olivat tosi mallikkaita! Viimeisen toiston tein niin, että siirsinkin merkin neliön kulmaan - ja niin vain Ozzy löysi merkin (vaikka ensin tottumuksesta kävikin ruudun keskellä).

Mietiskelin, että jos kerran tai kaksi kerkeäisi vielä treenaamaan merkkiä ennen lauantaita. Stressiä en aio liikkeestä kuitenkaan ottaa, sillä sitten menee yhdessä tekemisen hauskuus samalla kaikesta muustakin.

Mörkön kanssa päätin tehdä hyppytekniikkaa. Aamulenkillä sain nimittäin ajatuksen, että josko Mörkön selän kipeytyminen juontaisi juurensa viimeiseen agility-starttiin, missä estekorkeus oli 35cm. Mörkön kanssa on kyllä treeneissä tehty kaikkia korkeuksia, mutta prosentuaalisesti ollaan ehdottomasti keskitytty matalempiin korkeuksiin. Tuli mieleen, että josko korkeammat hypyt olisivat kuitenkin olleet "liian vaikeita" Mörkölle ja sitä kautta olisi hyppytekniikka "mennyt rikki"? Tiedä häntä, mutta ei se ainakaan pahaksi ole jos hyppytekniikkaa säännöllisesti treenaisin. Niinpä vietin aamupäivän siivoten kämppääni ja etsien hyppytekniikkaseminaarissa tekemäni muistiinpanot, jotta tietäisin mistä alotitaisin.

Aloitettiin set point - harjoituksella. Aloituskorkeutena oli 20cm ja nostin riman korkeutta viiden sentin välein aina 35cmiin saakka. Tämän jälkeen takaisin aloituskorkeuteen viiden sentin välein. Koska en näe koiran suoritusta sivusta, enkä muutenkaan ole mikään hyppytekniikan ekspertti niin vaikea sanoa miten hyvin Mörkö hyppäsi teknisesti. Takaa päin katsottuna huomasin Mörkön kasaavan itseään ja tsemppaavan paljon enemmän korkeimmissa korkeuksissa, kun matalammissa korkeuksisa suoritus oli kaiken kaikkiaan rennomman oloinen. Näitä harjoituksia siis lisää.

Loppuun tehtiin hyppy - putki suoraa neljän toiston verran. Mörkö suoritti sarjan vauhdilla, innokkaast ja itsevarmasti.

Loppuverryttelynä kävellen 45min hallilta kotiin.

Tämän jälkeen oma viikonloppu jatkui vielä formuloiden katsomisella, muutamalla tunnilla seinäkiipeilyä ja maittavalla ravintola-illallisella. Rentouttavaa kaiken kaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti