keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Onneksi en ilmoittanut Mörköä kisoihin...

... sillä tänään treeneissä kävi se mitä juuri pelkäsin. Meillä oli (jälleen) ratamaiset treenit missä oli kaikki kontaktit radalla. Mörköhän ei ole keinua nähnyt kolmeen kuukauteen ja muitakin kontakteja on tehnyt vain pari kertaa. Mukana myös pujottelu. Tämä yhtälö aiheutti hieman päänvaivaa, sillä en voi mitenkään palkata Mörköä kolmeen eri paikkaa alustalle jos ylimääräisiä käsipareja on kaksi. Joten päätin ottaa riskin ja treenata omaa päätäni. Niinpä palkat puomin alastulosta ja keinusta, pujottelun päätin koittaa selvittää ilman "henkistä namikuppia".

Rata meni hyvin. Toisen esteen jaakotus onnistui hyvin, ja Mörkö suorastaan syöksyi putkeen mistä A:lle tein persjätön - ja tästä meille uudesta kuviosta huolimatta Mörkö teki täydellisen kontaktin. Matka jatkui ja jälleen haastoin itseäni tehden persjätön, onnistui :) Mulle on 90-luvulle toitotettu liian hyvin että koiraa ei saa koskaan jättää selän taakse. Niinpä persjättö tuntuu inhottavalta, mutta olen päättänyt totuttaa itseni tähän ohjauskuvioon. Pujottelu meni hienosti, samoin puomi mistä Mörkölle palkka. Tämän jälkeen loppusuora ja aivan täydellinen keinu. Jätettiin oman treenivuoron ensimmäinen kierros tähän, onnistumiseen on hyvä lopettaa.

Toinen kierros tehtiin kilpailunomaisesti. Jos teki virheen, niin heti ulos radalta. Mörkön kanssa meni kaikki oikeastaan vieläkin paremmin kuin ekalla kerralla, paitsi että itse olin hetken hukassa persjätön kanssa ja Mörkö teki puomin hieman hitaammin. Meidän matka päättyi toiseksi viimeiselle esteelle, Mörkön kieltäessä keinulta. Tätä olin vähän osannut odottaakin. Vaikka ensimmäisen kierroksen keinu oli aivan super, niin aavistin sen olevan enemmänkin vahinko kuin suunnitelmallisuuden tulos.

Jätin kolmannen kierroksen kokonaan väliin (rata tehtiin toisin päin), sillä halusin päästä tekemään puomin, keinun ja pujottelun yksittäisinä esteinä. Aloitettiin keinulla. Mörkö tiesi että lopussa odottaa palkka ja hetsasin Mörköä ennen keinulle lähettämistä. Menihän Mörkö keinulle, semi ok suoritus. Laukalla puoleen väliin ja himmailen loppuun. Pujottelu meni rutiinilla ja puomikin ihan ok. Mörkö laukkasi nousevan osuuden ja suoritti loppupuomin todella nopealla ravilla. Käyhän tuokin oikeastaan, samapa tuo laukkaako vaiko ravaako kunhan etenee ripeästi.

Alkuun, väliin ja loppuun kunnon lämmittelyt ja verryttelyt treenikamujen kanssa :)

Seuraavaksi pitää ottaa keinu teho-treeniin, jotta suoritukset olisivat huomattavasti itsevarmempia kuin nyt. Onneksi tässä on pari viikkoa aikaa ennen seuraavia suunniteltuja kisoja. Muutoin kaikki vaikuttaa olevan ok. Mörkö on ollut terveenä, vauhti on tullut takaisin ja teknisesti muut esteet ovat oikeastaan todella hyvällä mallilla. Paitsi siis tuo keinu.

Pujottelulaskuri tikittää hurjaa vauhtia kohti seuraavaa täyttä sataa. Nyt on 165/195 (=84,6%).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti