perjantai 8. marraskuuta 2013

Kennelpiirin toko2-kurssi suoritettu

Mörkön viimeinen rutistus toko2-kurssilla on ohitse. Tämän jälkeen voidaan hakea viikottaiseen "toko lupaukset" -ryhmään :)

Viimeisellä kerralla aloitettiin paikalla oloista. Asetuttiin rinkiin koirien nenät keskelle päin. Liikkuri kävi jokaisen koiran kohdalla käskyttämässä, milloin joko käskettiin koira maahan tai istumaan. Toisella kierroksella tehtiin sama homma, mutta pienemmässä ympyrässä jolloin koirat olivat lähempänä toisiaan. Nämä meidän aloittelijat ovat niin herttaisen kokemattomia, etteivät ne kertaakaan menneet ansaan ja vaihtaneet osentoa toisen vuorolla :)

Tämän jälkeen paikalla olo samoilla paikoilla, ohjaajat menivät ympyrän kesekelle. Kun tämä sujui hyvin niin vaihdettiin toisin päin, eli koirat ympyrän keskelle ja ohjaajat ulkopuolelle. Kouluttaja käveli muutamaan kertaan vielä koirien takaakin ja siltikin Mörköläinen keskittyi hyvin tehtäväänsä ja pysyi paikallaan. Oikein pätevää toimintaa.

Tämän jälkeen oli useita treenipisteitä, missä kierrettiin. Ekalla pisteellä tehtiin Mörkön kanssa liikkeestä maahan menoa, sekä peruuttaen että vieressä kulkien. Jottei mennyt liian puuduttavaksi niin tein hieman myös luoksetuloa. Toisella rastilla liikkeestä seisomista, ja extrana kapulan pitoa sivulla istuen. Kolmannella rastilla tehtiin kolme kertaa hyppy, ensimmäistä kertaa 30cm korkeudella. Samoin ensimmäistä kertaa myös stoppasin Mörkön namialustelle - ja sehän seisoi kuin patsas! Neljännessä rastissa mietittiin kouluttajan kanssa vaihtoehtoja alkaa (vihdoinkin!) työstämään sivulle tulon turhaa hyppyä pois. Viimeisellä rastilla oli merkkien pujottelua seuratessa. Harjoittelin myös liikkeelle lähtöjä sekä seuraamisesta pysähtymisiä. Ihan loppuun tehtiin vielä kaukokäsky-jumppaa, jos oikein havaitsin niin Mörkö nousee seisomaan käskystä ilman käsiapuja mikä olisi kyllä todella erinomaista sillä uskoisin sen ymmärtäneen silloin mitä siltä odotan.

Kiva kurssi ja mukava kouluttaja :) Täytyy nyt pohtia mitä seuraavaksi keksin. Todennäköisesti pitää jotain kurssia etsiä, kun tuppaa tuo mun itsenäinen treenaaminen olemaan hieman mitä on... Olisi kuitenkin kiva päästä kisaamaan ensi vuoden alkupuoliskolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti