tiistai 29. toukokuuta 2012

Hyvä mieli, parempi treeni!

Viikon (agility)treeni tauko teki hyvää itselleni ja Mörköselle. Meinasin jo livetä sunnuntaina ja suunnata hallille, mutta onneksi muu elämä piti kiireisenä ja lopulta ei jäänyt aikaa "pilata" hyvä tauko. Mörkökin on ollut parina viime päivinä enemmän kuin innoissaan joka kerta kun ollaan lähdetty ulos.

Tänään siis treenailemaan, mukaan pakkasin tavanomaiset nakit ja extraherkku cesarit ja tsemppasin itselleni hyvää mieltä ja pitkää pinnaa. Treenien teema osui kohdallamme täysin nappiin - teimme kakkos-luokan rataa, missä mukana sekä keinu että pujottelu. Olin päättänyt etukäteen että pelkkää keinua en enää ala jankkaamaan, että keinua ainoastaan osana muutaman esteen harjoitusta. Samoin päätin helpottaa pujottelua ja koittaa tehdä toistoja mahdollisimman hyvällä vireellä.

Vajaan tunnin treenit aloitimme ensin kepeillä, kolme kaarta ja kolme hyvää toistoa. Vuorollamme suoritimme radan kahteen kertaan, palkkasin sekä pujottelun että keinun jälkeen. Keinulle saimme kokeiltavaksi superherkuksi verilettua ja sekös sai Mörkön pään aivan pyörälle onnesta! Mörkö jopa karkasi suorittamaan keinua muutaman kerran, joten eiköhän "keinu-inho" ole suurimmalta osin selätetty :) Keskeneräisistä esteistä pujottelu on siis ainoa selkeästi työnalla oleva este. Tänään tehtiin radalla pujottelu kahteen kertaan, ja vielä treenin lopuksi pari toistoa putki-pujoa ja hyvällä sykkeellä Mörkö pujottelua suoritti. Pujottelu siis etenee, mutta niin hitaasti. Joten malttia, malttia...

Radan ohjauskuviot sujuivat mainiosti ja treenailin muutamaan otteeseen jaakotusta kun en itse koe tuota ohjaustyyliä kovinkaan helpoksi vaikka tehokas ohjaustapa tuntuukin olevan. Suorilla Mörkö kuulemma irtoaa hyvin, toisten kommenttien mukaan Mörkö paineli tukka hulmuten suorat ja putkelle lähetykset. Hyvä niin jos alkaa kauempanakin työskentely onnistua, itse toivoisin vieläkin vahvemmat irtoamiset putkille. Tosin, tässäkin ollaan edetty kauaksi siitä kun jouduin saattamaan Mörkön aivan putken suulle saakka. Edistymistä ei aina huomaa pysähtyä havainnoimaan :)

Viikon aikana sain päähäni idean alkaa opettamaan Mörkölle noutoa. Naksu ja noutokapula siis käteen ja parin kerran jälkeen ollaan siinä tilassa että Mörkö ottaa kapulan kädestä suuhun ja malttaa pitää sitä hetken aikaan. Samoin seuraamisen alkeita olen tehnyt muutaman kerran... mutta saapi nähdä mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. Tokon alkeita treenailen siis järkevästi mutten missään nimessä tavoitteelisesti - ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti