torstai 10. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 21

Kiitos allergian ja siitä aiheutuneiden oireiden jouduin jättämään Mörkösen ohjatut treenit väliin tiistaina. Vaikka mieli teki treeneihin, niin turha sinne on mennä kun keuhkot ei pelitä. Tänään onneksi hieman satoi, ja koska oma olo oli hieman parempi niin käväistiin pikaseen tekemässä 12 minuutin treenit.

Aloitimme hommat pujottelulla. Päätin tehdä pujottelun ensimmäistä kertaan suoraan kolmella kaarella. Ja ilokseni voin todeta että tämä on tämän hetken "osataan" taso. Otin vain neljä toistoa pujottelulla, harjoitusta ei muutettu toistojen välillä. Tarkoituksena oli nostaa Mörkön itsevarmuutta ja tehdä hyvän mielen toistoja. Homma sujui niin kuin leffoissa ja kaikilla oli hyvä mieli.

Tämän jälkeen jatkoin keinulla. Ensin tehtiin keinun loppuosaa ja paukuteltiin vauhdikkaasti ja itsevarmasti noin 10 toistoa. Sitten muutama keinun loppuun juoksu. Ensimmäisessä näkyi pientä epävarmuutta, eli keinun keskivaiheen jälkeen Mörkö selkeäsi hidasti. Seuraavat toistot olivatkin vauhdikkaampia ja keinu suoritettiin laukalla makupalalle saakka.

Tähän väliin yksi turha An takkuaminen. Otin An sen enempää ajattelematta, kun se sattui olemaan matkanvarrella seuraavalle esteelle. Alla ei meinannut millään tulla nättiä kontaktia, joten passitin Mörkön pariinkin kertaan esteelle uudestaan. Tästä tein oman muistiinpanon: kontaktien harjoittelua on edelleen pidettävä aktiivisesti harjoitteluohjelmassa. Melkein kaikki kontaktit menee niin kuin haluankin, mutta tuo "melkein" ei ole riittävän hyvä pidemmän päälle. Joten varmuutta lisää lisätreeneillä.

Loppuun otin kolme toistoa puomia. Ensimmäinen suoraan puomille ja hyvin Mörkömäinen suoritus - laukalla nouseva osa ja hitaalla ravilla loput. Toisella kerralla otin Mörkön putken kautta puomille ja Mörköhän yllätti! Se laukkasi koko puomin alusta loppuun :) Koska en uskonut tätä todeksi niin halusin kokeilla oliko tämä vahinko, en edes miettinyt uusimatta jättämistä koska Mörköllä oli niin älyttömän hyvä vire päällä. Sama homma, eli putken kautta puomille ja Mörkö suoritti homman vauhdikkaasti laukaten :) Ehkei urakka nimeltä "vauhdikas puomi" olekaan niin kovin suuren työn takana kuin aluksi epäilin? En nyt kuitenkaan tuudittaudu että suoritusmalli olisi kerrasta muuttunut, mutta kehitys oikeaan suuntaan on ollut hurjaa!

Älyttömän hyvät treenit ja tyytyväisenä kotio. Jokaisella saralla on tullut edistymistä mukavaan tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti