torstai 17. toukokuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 22 & onnistumisia puomila :)

Tänään päätin käydä Mörkön kanssa hallilla ennen pitkää lenkkiä mäkisessä maastossa. Joten noin 20 minuuttia tehokasta treeniä yksikseen hallilla.

Ensin aloitettiin puomilla. En tiedä mikä idea Mörköselle syntyi viikko sitten kun ensimmäisen kerran suoritti puomin laukalla alusta loppuun, mutta oli se mitä oli niin ei voi olla kuin tyytyväinen edistymisestä. Mörkö teki viime torstaina kaksi puomia laukalla ja viime sunnuntaina Satulinnassa tehtiin kaksi onnistunutta toistoa lisää. Halusin pelata varman päälle joten hetsasin Mörköä namilla ja sitten mentiin - laukalla! Tämän jälkeen otin vielä kaksi toistoa niin että puomin jälkeen maassa odotti arkinami (nakki) ja hypyn takana supernami (cesaria). Myönnän, etten (vielä) ymmärrä miten tämä vaikutti niin kuin vaikutti mutta Mörkö meni toistot vieläkin kovemmalla laukalla - ja teki erittäin hyvät kontaktit. Puomilaskurissa on tällä hetkellä seitsemän onnistunutta suoritusta. Jokunen kymmenen toistoa tulee vielä tehdä ennen kuin voi sanoa että Mörkö osaa suorittaa puomin laukalla, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä. Kun puomin suoritus on nopeaa niin samalla pässee treenailemaan ja vahvistamaan oikeita kontaktin suorituksia.

Pujottelussa vanhat tutut kolme kaarta. Aloitin niin että kolmas kaari oli ~10cm päästä pujottelusta. Muutaman toiston aikana sain siirrettyä kaaren ~25cm päähän. Sitten olikin jo viimeisen palauttavan helpon suorituksen aika. Jäätiin kutkuttavasti sellaiseen tilanteeseen, että viimeisen kaaren psytyy ottamaan minä tahansa tulevana treenikertana pois. Päätin kuitenkin, että seuraavalla kerralla en rupea urheilemaan vaan teen hyvän mielen toistoja tällä vaikeustasolla. Haluan pitää Mörkön itsevarmuuden vähintään tällä tasolla tai kasvattaa itsevarmuutta vieläkin paremmaksi. Ehkä sitä seuraavalla kerralla voi ottaa kolmannen kaaren pois, tai sitten ei - nyt vaan malttia, malttia :)

Keinun kanssa jälleen paukuttelua. Hyvin sujuu ja omana ongelmana on se, etten oikein tiedä miten jatkaa tästä eteen päin. Tai tiedän mitä pitäisi tehdä, mutten uskalla ottaa seurattavaa askelta kun jännitän että mokaan hyvän kehityksen. Täytyy mietiskellä tätä itsekseni ja jatkaa paukuttelua kunnes olen kerännyt tarpeeksi rohkeutta ottaa seuraavan oleellisen askeleen ja vaikeutan harjoitusta.

Loppuun kahdeksan esteen rallattelu, ihan vain jottei harjoittelu ala tuntumaan Mörköstä liian virkamiesmäiseltä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty toteutui, ja ratapätkä onnistui erittäin hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti