sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Toivomuskaivotunti Satulinnassa

Koska itselläni on ollut pidemmän aikaa sellainen tunne etten etenä agilityssä, on asialle pitänyt tehdä jotain. Yhtenä osa-askeleena oikeaan suuntaan pyrkimisessä oli tämän päivän toivomuskaivotunti Satulinnanssa Mörkön kanssa. Toiveena oli keinun eteen päin vienti ja joku ohjauskuvio. Ja kyllähän asiaa taas tuli - jopa siinä määrin etten juuri tällä hetkellä edes osaa jäsennellä päivän antia! Onneksi harjoitus on videolla, niin voi rauhassa katsella päivän antia uudestaan ja pureskella oppia pienempinä paloina.

Keinun kanssa sain kuulla että Mörkö on edistynyt erinomaisesti. Suorat juoksut sujuu vauhdilla, tosin samaa on hyvä pitää treeniohjelmassa edelleen. Paukuttelun kanssa oltiin edetty myös niin paljon että päästään opettelemaan seuraavaa vaihetta apulaudan kanssa (välivaihe ennen keinun kokonaan suorittamista). Hyvä homma, ja vielä parempi on se että apulaudalla voi treenata kotona jolloin toistojen määrää saa kasvatettua mukavasti. Nyt vaan tarvittavan apulaudan rakenteluun!
Ohjausharjoituksena oli kahdeksaan esteen rata, missä kaksi putkea ja loput hyppyjä. Käytännössä tästä tuli enemmänkin oman kouluttamisen ja palkkaamisen ohjaamista kuin varsinaista ohjausharjoitusta, mutta samapa tuo kun kouluttamisen ja palkkaamisen ohjaamisessa tuntui tänään olevan enemmän petraamisen tarvetta. Lyhyesti sanottuna minun tarvitsee ohjata Mörköä alempaa, olla paljon aktiivisempi ja tehdä palkitsemisestakin hieman kilpailuhenkisempää. Möröllä on kuulemma potentiaalisesti vauhtia, tuo vauhti pitää nyt kaivaa entistäkin paremmin esiin. Samalla sain arvokkaan neuvon putken opettamisesta, enpä ole ennen ajatellut että putken alkua voi palkata putkeen. Muutaman kerran toiston jälkeen putki oikein imi Mörköä :)
Paljon siis mietittävää omassa työskentelyssä, ettei se ole liian kliinistä ja sitä myöten tylsää.

Mörkö oli hieman vaisu treeneissä, liekö parin päivän nujuaminen pennun kanssa vienyt suurimmat voimat ja innot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti