keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Pujotteluhaaste olikin putkihaaste

Tänään tehtiin Mörkön viikkotreenin vuorolla tämän vuoden EO-rataa hieman muokattuna, piti jättää loppu pois jotta mahtui kentälle.


Mörkön kanssa keskityttiin 10-13 väliin. Alkuun kuvittelin että haasteena on pujottelu, mutta todellinen haaste olikin putkien välissä koska oli pakko ottaa sivuuttaisetäisyyttä reilusti jotta kerkesi omalla liikkeellä ohjaamaan kepeille. Kaikki ryhmän koirat kääntyivät ohjaajaan päin ensimmäisen putkeen jälkeen aluksi ja putkien välinen matka oli koomista kiemurtelua. Kun putkesta putkeen saatiin vahvistettua suoraksi, nopeaksi ja ennen kaikkea itsenäiseksi niin pujottelu ei loppujen lopuksi ollut laisinkaan haastava.

Kerran keinu ja muutaman kerran puomi. Putki puomin alla aiheutti ilmavan loikan ensimmäisellä kerralla, tämän jälkeen kuitenkin kolme siistiä osumaa kontaktille. Pitäisi muistaa treenata haastavampiakin puomeja, eikä aina pysyä mukavuusalueella. On vain niin paljon helpompaa tehdä onnistumisia, kuin koittaa rakentavasti haastaa itseä ja koiraa. Tähän siis enemmän ajatusta jatkossa.

Tänään oli ihana sää, aurinko paistoi ja pikkupakkanen. Maassa oleva muutaman sentin lumikerros kruunasi kaiken. Pitkästä aikaa tein koirien kanssa reilun tunnin lenkin metsässä. Olen tehnyt aivan liian paljon remmilenkkejä vieläpä tasaisella, joten mukavan mäkinen maasto sai kivasti lämmön nousemaan ja taisi varsinkin Tikrulla tuntua kropassa kun nukkuin monen tunnin unet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti