tiistai 29. syyskuuta 2015

Rally-tokon harkkakisat

EKKn treeneissä kokeiltiin uutta, eli harkkakisoja. Itse olen jostain syystä aina hieman harkkakisavastainen, mutta nyt täytyy kyllä sanoa että olen ollut väärässä. Tai ainakin harkkakisat toimi kuten pitääkin rally-tokossa. Ehken sitten muissa lajeissa saa itseäni oikeaan kisavireeseen? Enkä olisi välttämättä saanut nytkään, jos olisin päässyt tekemään oman pääni mukaan. Mutta kun en päässyt, niin ehkä epämukavuusalueella olo oli juurikin se mitä tarvittiin jotta harkkakisat tuntuivat niin oikealta?

Käytännössä siis tutustuttiin yhdeksän kyltin rataan. Tämän jälkeen suoritettiin radat kukin vuorollaan, niin että jokainen videoi toisen osallistujan radan. Muista radoista kirjoitettiin "arvostelu". Siinä ei hirveästi kerennyt koiraa virittelemään, kun ensin arvostelin kaksi koiraa, kolmannen suorittaessa hain Mörkön autosta, viidennen suorittaessa suoritin käytösruutua, kuudennen aikana koiran palkkaus ja autoon ja loppuun kolmen koirakon arvostelu. Jos tällaista olisi aluksi ehdotettu, niin olisin todennut että haluan keskittyä enemmän koiraani. Nyt kun päätin olla ennakkoluuloton, voin todeta että kisajännistys oli taattu.

Mörkö tuli kivalla asenteella lähtöön. Tehtiin neljä ensimmäistä kylttiä ihan kivalla asenteella. Kolmannella tarpeetonta hyppimistä sivulle istumisissa ja neljännellä kyltillä hajut vei mennessä. Pujottelussa Mörkö tuntui hyytyvän, mutta ei kuitenkaan ahdistuneelta. Hyppy meni mukavasi ja maaliin oikein kivasti. Palkkasin ja sen jälkeen käytösruudussa valitsin sivulla istuen - ihan vain vahvistaakseni Mörkölle tokossa ajatusta että sivulla voi istua pidempiäkin aikoja.

Se on jännä miten AINA suoritus tuntuu niin paljon pahemmalta kuin miltä se näyttää. Asiaa ei helpottanut kun annettiin toinen toisellemme palautetta. Sanottiin turhasta hyppimisestä sivulle tulosta (minkä tiedänkin) ja vinoista perusasennoista (mikä on yllätys). Maahan menon nopeutta ihasteltiin. Ahdistumisesta tai hyytymisestä ei maininnut kukaan.

Jännä miten itseäni jännitti! Ja minkä takia? Joku kuvaa? Toiset kirjoittaa kommentteja? En minä välitä radalla ollessani muista, en nytkään. Joku kuitenkin sai jännityksen pintaan, ja oli erinomaista että näin kävi harkkakisoissa missä rata on huomattavasti lyhyempi ja palkkaamaan olisi päässyt vaikka kesken suorituksen. En kuitenkaan palkannaut kuin vasta lopussa lelulla. En ole kokenut namipalkkaamisen vähentävän ahdistusta laisinkaan, mutta josko leikkimällä saataisiin paineistuminen kuriin. Miksei sama toimisi rallyssa mikä näyttää toimivan tokossakin.


Saas nähdä päästäänkö rally-tokon SM-kisoihin EKKn toisessa joukkueessa. Toisaalta ei haittaa vaikka ei päästäisikään. Olen ilmoittanut Mörkön agility-kisoihin samalle päivää ja EKKn rally-kisat on tulossa 14.11. missä voisin kisata ja koittaa saada RTK2sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti