sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Helsingin seudun piirimestaruus + tokon temppurata

Tänään oltiin Mörkön kanssa reippaita. Ensin päivällä kahden startin verran agilitya Helsingin piirimestaruuksissa. Meidän ensimmäinen kerta.

Hyppyrata oli minulle hieman haastava, ja hyppykorkeudet (35cm) yllätti Mörkön niin että se tiputti riman ensimmäistä kertaa ikinä. Onneksi tämä ei kuitenkaan latistanut Mörkön tunnelmaa, vaan hypyt suoritettiin tämänkin jälkeen huolettomasti eikä hyppyä ennakoivaa teputusta nyt ollut havaittavissa. Kiellon otan oman ohjauksen piikkiin, joskin Mörkön tassut näyttää luistavan edelliseltä hypyltä laskeuduttaessa mikä myös vaikutti koiran linjaan. Tuloksena 16+


Agilityradalla päätin ottaa alun varmasti ja välttää edellisissä kisoissa päänvaivaa aiheuttaneen takaakierron. Puomi meni niin hienosti että meinasin itse ohjata koiran väärin puomin jälkeen. Olen tosi tyytyväinen siihen, että Mörkö tuntui olevan "veto päällä" eli aktiivisesti teki töitä etenemisen eteen eikä vain tullut perässä vedettävänä. Tätähän ollaan työstetty kuukauden ajan, ja tätä haluan ehdottomasti lisää! Tälläkin radalla valitettava kielto, menee ihan omaan kokemattomuuteeni kun en hoksannut ko kohdan haastetta. Onhan se totta että estevetoinen koira olisi hypyn varmaan lukinnut, mutta Mörkö ei ole vielä itsenäisessä hyppyhakuisuudessaan näin pitkällä. Toivottavasti tulevaisuudessa on toisin.



Pari tuntia lepoa ja toko-treeneihin. Meidän kannalta oli hyvä että tehtiin temppurataa, mukavaa vaihtelua varsinkin kisapäivän päälle.

Alkuun koira jätettiin hypyn taakse, ohjaaja meni hypyn toiselle puolelle. Koiraa pyydettiin tekemään haluttu sarja kaukoja, Mörköltä pyysin ainoastaan istumaan nousun. Oli hyvä rikkoa hieman kaavoja, sillä Mörkö ei olisi millään malttanut olla suorittamatta hyppyä omin lupinensa. Hypyn yli koira lähetettiin eteen ruutuun. Tämän jälkeen seuraamista kaikilla nopeuksilla. Mörkö teki todella kivasti töitä. Merkin kierto noin 1,5m päästä. Mörkö lähti hyvin mutta tarjosi jostain syystä pysäytystä vaikkei olla harjoiteltu tuota vuosiin. Palkkasin pallolla taakseni niin saatiin paluuseenkin kivasti vauhtia. Noudon tein vauhtinoutona ja Mörkö meni ja tuli laukalla. Mutta mitä ihmettä teen kun Mörkö ei tiputa kehusta, naksusta, lelusta tai edes namista kapuaa? Mutta sitten ei kyllä pidäkään sitä kun erikseen pyydän? Loppuun vielä suora luoksetulo.

Kivat treenit, jäi itselle hyvä fiilis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti